Cinci primării din Țara Făgărașului, înșelate de infractori. Grupul organizat, destructurat de polițiști

sursa foto: targoviste.ro

Mai multe primării din Țara Făgărașului, alături de altele de pe raza județelor Brașov și Sibiu, au fost înșelate de un grup de infractori.

Format din 7 persoane fizice și 3 persoane juridice, grupul a acționat în 44 de unități administrativ teritoriale comunale situate pe raza județelor Brașov și Sibiu.

Surse din rândul anchetatorilor au declarat pentru bunaziuafagaras.ro că printre instituțiile publice prejudiciate se află și primăriile comunelor Mândra, Șercaia, Drăguș, Ucea și Viștea.

Infractorii ar fi determinat și indus în eroare reprezentanții autorităților locale, prin mijloace frauduloase, să semneze și ștampileze documente, care erau de fapt contracte false de furnizare a unor servicii. Astfel erau create obligații financiare prin care erau prejudiciate bugetele locale, potrivit IPJ Brașov.

Unii dintre cei care au semnat actele spun că infractorii se prezentau ca angajaţi ai Guvernului, iar hârtiile erau într-un singur exemplar. Ulterior, mai multe primării din ţară au fost somate să plătească servicii pe care nu le-au primit, de fapt. Ar fi vorba despre un sistem informatic integrat, pentru managementul activităților din primării.

Suma totală a prejudiciului se ridică la aproximativ 452.000 lei și ar fi vorba despre banii din avansul plătit de instituțiile publice la încheierea contractelor, potrivit acelorași surse ale bunaziuafagaras.ro, din apropierea anchetei.

Florian Shaorma
Amanet King Onix
Spalatoria GPC
La Turcu

Poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brașov au descins, ieri, în mai mult locuințe de pe raza municipiului Cluj-Napoca și în localitatea Gheorghieni din județul Cluj.

Cinci percheziții au fost efectuate sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, într-un dosar penal în care se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune și constituirea unui grup infracțional organizat. Au fost identificate și ridicate mai multe documente care atestă activitatea infracţională.

De asemenea, polițiștii brașoveni, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul IPJ Gorj, au pus în aplicare 4 mandate de aducere. Ulterior, suspecții au fost reținuți pentru 24 ore. Este vorba despre doi bărbați, în vârstă 36 ani, respectiv 42 ani, din municipiul București și municipiul Târgu-Jiu.

Aceștia au ajuns inițial în arestul IPJ Brașov, dar Tribunalul Brașov a dispus ulterior măsura arestării la domiciliu.

Alți trei membri au fost lăsați în libertate, sub controlul judiciar, și li s-a interzis să părăsească țara.


Apreciază
Distribuie