Cine construiește podul din Comăna? Viorel Grusea se contrazice singur

Contractul pentru reconstruirea podului de la Crihalma peste râul Olt, prăbușit și luat de ape în timpul inundațiilor din iunie, a fost semnat ieri.

Anunțul a fost făcut pe Facebook de primarul comunei Comăna, Viorel Grusea, la o zi după ce a fost în vizită la Compania Națională de Investiții cu… preotul din comună.

Întrebat de un internaut cine a câștigat contractul, Grusea a refuzat să facă public numele firmei, care… este public. Edilul s-a încurcat în explicații, contrazicându-se singur. El spune că nu este corect să dezvăluie numele viitorului constructor, motivând că nu a fost implicat direct în derularea contractului. Însă, în același răspuns, primarul din Comăna afirmă că documentul este public și îl poate cere oricine Companiei Naționale de Investiții.

Conform Sistemului Electronic de Achiziții Publice, contractul i-a fost atribuit unei asocieri de firme din Bacău: SC CONFER GROUP SRL Onești. Aceasta are doi terți susținători (SC Consis Proiect SRL, SC Gironap Prod SA) și șase subcontractanți (SC Consis Proiect SRL, SC Gironap Prod SA, SC Flavia SRL, SC Energo Prest SRL, SC Geomatics Enterprise SRL, SC Proexcon SRL).

Monumente funerare
Salco

După ce a fost privat de anumite sume de la bugetul de stat, Consiliul Județean Brașov a hotărât să acceseze o finanțare de la Compania Națională de Investiții prin Subprogramul „Lucrări în primă urgență”. Astfel, contractul  în valoare de aproape 16 milioane de lei fără TVA, a fost atribuit fără licitație publică.

Lucrările de execuție ar urma să înceapă în cel mult două săptămâni.

Liviu Ardelean


Apreciază
Distribuie