Pompierii defilează de ziua lor

foto: IGSU

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Braşov marchează Ziua Pompierilor din România printr-o serie de activităţi, pe 13 septembrie.

Cadre de la detașamentele din Făgăraș și Victoria vor participa la evenimentul din municipiul Brașov, care marchează totodată 170 de ani de la Bătălia din Dealul Spirii.

La ceremonialul militar sunt aşteptate oficialităţi judeţene şi locale, şefi ai instituţiilor reprezentative din judeţ, primari ai localităţilor braşovene, dar şi cetăţeni dornici să admire parada militară.

„Vor defila prin faţa oficialităţilor şi a spectatorilor, cadre militare ale tuturor subuniţăţilor inspectoratului, voluntari SMURD, personal al serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă, precum şi tehnica din dotarea I.S.U. Braşov şi a invitaţilor noştri”, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Brașov, Luiza Dănilă.

Florian Shaorma
Proaspat Alb
JTTI
Sumi Agro - Mospilan
Demgy
Amanet King Onix
Agromar
Spalatoria Aqua Carpet

Ceremonialul militar și religios organizat pe Bulevardul Eroilor va fi urmat de o depunere de coroane în memoria eroilor pompieri, la troița aflată la sediul inspectoratului județean.

La nivel naţional au loc ceremonii militare şi religioase, depuneri de coroane şi jerbe de flori la monumentele ridicate în cinstea eroilor pompieri, exerciţii şi aplicaţii demonstrative, organizarea unor puncte mobile de informare preventivă, prezentarea tehnicii de intervenţie utilizată în misiunile specifice, competiţii sportive, expoziţii, dar şi alte activităţi interactive pe care inspectoratele pentru situaţii de urgenţă le dedică publicului larg.


Apreciază
Distribuie