Clasa pregătitoare, nebuloasă pe sate

Incredibil! La Şercaia un singur copil a fost înscris în clasa pregătitoare. În mediul rural clasa pregătitoare este o nebuloasă. Părinţii nu sunt informaţi despre ea şi probabil nici nu sunt de acord ca odraslele lor să-şi care ghiozdanul până la şcoală de la vârsta de 6 ani. Aşa se face că după ce au trecut zece zile de când s-a dat startul înscrierilor, în clasa pregătitoare şi în clasa I, au apărut şi primele surprize în mediul rural.

Cap de listă este comuna Şercaia, unde din 14 copii recenzaţi, doar unul a fost înscris de părinţi în clasa pregătitoare. În judeţ, din 4.000 de copii au fost înscrişi 2.270. Prin urmare, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean a decis să aplice măsuri extreme: profesorii de pe sate vor merge din casă în casă să le spună părinţilor să-şi înscrie copiii la şcoală.

JTTI
Firma servicii renovare
Victoria Federal IFN
Proaspat Alb
Amanet King Onix
Florian Shaorma
Demgy

În clasa pregătitoare se pot înscrie copiii care împlinesc 6 ani până la 31 august 2013. La solicitarea părinţilor, se mai pot înscrie cei care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie, dar numai în urma unei evaluări psihosomatice. Înscrierile continuă până în data de 22 aprilie. O a doua etapă a înscrierilor va avea loc între 8 şi 17 mai.


Apreciază
Distribuie