Consilierii din Cârţişoara nu au vrut pârtie de schi

Locuitorii din Cârţişoara nu vor avea pârtie de schi, dar vor avea o magazie de toată frumuseţea pentru tractoare şi remorci. Asta, pentru că aşa vor consilierii locali, care au refuzat să cheltuie 10.000 de euro din bugetul local pentru a pune umărul la realizarea unei pârtii de schi, dar în schimb au alocat bani pentru o magazie… de remorci.

 „Avem trei tractoare, două remorci şi urmează să mai cumpărăm o remorcă… aşa au votat consilierii. Nu ştiu ce mai facem şi cu aia! Mai mult decât atât, o să avem şi magazie pentru ele,” spune ironic primarul Dorin Magda.

Edilul a propus Legislativului să aprobe 10.000 de euro pentru dezmembrarea a două hectare de pădure, scoaterea lor din fondul forestier şi defrişarea lor. Banii ar fi fost recuperaţi din vânzarea lemnului. Pe acea suprafaţă, un investitor din Braşov s-a angajat să facă o pârtie, în zona Bâlea-Glăjărie. Dacă investitorul face toate acele proceduri, îl costă mult mai mult decât taxele percepute unei administraţii publice.

„Investitorul, dacă face el asta, trebuie să plătească pentru un singur hectar o taxă de împădurire de 750 milioane lei vechi, o despăgubire către Primărie de 350 milioane lei pentru scoaterea terenului din fondul forestier, o taxă către ITRSV de 200 de milioane. Ca şi cum nu este de ajuns, pentru un hectar de pădure scos din fondul forestier trebuie să cumpere de la oameni şi să dea la schimb alte trei hectare alipite pădurii. În condiţiile astea, sunt sigur că investitorul nostru nu mai vrea pârtie la Cârţişoara,” explică edilul.

Demgy
Monumente funerare
Victoria Federal IFN
Florian Shaorma
Amanet King Onix

Dacă investitorul îşi ia zborul, adio turism, dar bun venit magazie! Consilierii au alocat bani la împărţirea bugetului pentru construcţia magaziei, de grija celor trei tractoare şi trei remorci. Primarul o consideră complet inutilă.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie