La Gura Văii a fost terminat centrul after school

Lucrările la centrul after school din satul Gura Văii, comuna Recea, s-au terminat. La această oră centrul este zugrăvit, are mobilier, calculatoare, jucării, mingi de sport şi cărţi, spune primarul Gheorghe Lazea.

Primăria Recea a depus documentaţia pentru acreditare la Comisia Judeţeană de Acreditare a Furnizorilor de Servicii Sociale Braşov. Activitatea centrului after school va începe în toamnă, atunci când aici vor fi aduşi copii din toate satele comunei la ora 12.00 şi vor rămâne până la ora 16.00.

Pe lângă scopul său iniţial – de program after school – clădirea va găzdui şi orele de grădiniţă şi de şcoală pe care le fac copiii din Gura Văii. Ei învaţă acum în clădirea şcolii, situată nu de parte de viitorul centru after school, dar şcoala a fost câştigată în instanţă cu 6 ani în urmă de Bisercia Greco-Catolică, aşa că proprietarul ei nu mai este Primăria Recea.

Demgy
JTTI
curatare tapiterie
Amanet King Onix
Liceul Senchea

Edilul Gheorghe Lazea spune că centrul care s-a construit în curtea căminului cultural are două săli de clasă şi un spaţiu de joacă. S-a ridicat cu bani europeni, obţinuţi de Primărie în urma unui mega-proiect de 2,5 milioane de euro. Tot proiectul mai prevedea pe lângă centrul after school şi asfaltarea a 40 de km de drumuri din interiorul comunei, precum şi dotarea cu costume tradiţionale a Ansamblului de Dansuri Populare al comunei condus de dansatorul Ionel Gane.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie