Clasa pregătitoare nu întâmpină probleme pe oraş

Colegiul National Doamna Stanca

Colegiul National Doamna Stanca

Dacă pe sate înscrierile la clasa pregătitoare sunt compromise, în Făgăraş părinţii sunt mai receptivi în ce priveşte înscrierea copilului la şcoală la vârsta de 6 ani. Aşa se face că în cele zece zile care au trecut de când a început oficial perioada înscrierilor, de exemplu la Şcoala ,,Ovid Densuşianu” s-au ocupat circa 70% din locurile puse la dispoziţie. Directorul Ionel Negrilă spune că sunt patru clase pregătitoare şi aproape trei dintre ele s-au ocupat deja.

La Colegiul Naţional „Doamna Stanca” s-au ocupat în zece zile una din cele două clase pregătitoare în limba română şi jumătate din clasa pregătitoare în limba germană.

Explică directorul Nicolae Postolache: „Procentual s-au înscris în proporţie de 50%, atât la clasele cu predare în limba română, cât şi la clasa cu predare în limba germană. Din ceea ce cunoaştem pe teren în ceea ce priveşte clasa cu predare în limba germană, se va completa cu siguranţă. Solicitările sunt chiar mai mari! În privinţa claselor cu predare în limba română, avem o situaţie puţin mai delicată la fosta Şcoală 7, în sensul că acolo s-au înscris destul de puţini, dar sperăm ca cei din cartier, până la finalizarea primei etape de înscriere, să se înscrie în circumscripţia de care aparţin.”

True Energy
Leloland
Florian Shaorma
JTTI
Spalatoria GPC
Amanet King Onix

Pe sate se înregistrează procente extrem de mici în ce priveşte clasa pregătitoare.


Apreciază
Distribuie