Clasare bună a făgărăşenilor în Formula 1

Competiţia automobilistică de Formula 1, varianta pentru studenţi, s-a consumat zilele trecute la Silverstone, în Anglia. Cei doi făgărăşeni care completează lotul României de la Universitatea Transilvania din Braşov s-au declarat mulţumiţi de rezultatele de la întreceri.

Mihai Comşiţ, profesor universitar la Braşov, originar din Sebeş (comuna Hârseni), a declarat, la câteva zile după întreceri, că este doar pe jumătate mulţumit de tot ceea ce s-a putut realiza la Silverstone. „Nu sunt total mulţumit, ne doream mai mult. Am avut ghinionul ca maşina să se blocheze în treapta întâi de viteză, şi astfel, la anduranţă, am ieşit pe locul 32. Cu toate acestea, nu consider un eşec, asta pentru că alte echipe cu nume grele în acest sport, nici măcar nu s-au putut califica. Dintre cei 178 de înscrişi, doar 118 au putut participa, şi doar 50 au luat startul în anduranţă”, a declarat profesorul Comşiţ.

Tot el a făcut şi precizarea că regretul vine din faptul că echipa a reuşit o clasare pe locul 32 doar în prima treaptă de viteză, şi mereu îşi pune întrebarea, după ce a văzut clasamentul final: oare ce s-ar fi întâmplat cu podiumul dacă maşina rula cu toate cele şase trepte de viteză?

Formula 1

Potrivit inginerului Sergiu-Paul Cornea, absolvent al Colegiului Naţional „Doamna Stanca” din Făgăraş şi al cursurilor de inginerie din cadrul Universităţii Transilvania din Braşov, competiţia desfăşurată pe circuitul de la Silverstone, Anglia, a adus o clasare bună a echipei BlueStreamline, nu fără sacrificii şi fără ambiţie.

Salco

Pilot al monopostului şi responsabil pentru partea tehnică a maşinii de curse, mai exact cu transmisia şi cu frânarea, Sergiu a declarat că „prestaţia echipei BlueStreamline este una deosebit de bună. Per ansamblu, atmosfera de la Silverstone a fost una deosebită. Lucram împreună cu colegii de dimineaţa de la ora 7.00 până spre ora 23.00, fiecare luând sarcina care considera că este necesară de îndeplinit”.

Mai multe detalii despre acest subiect, în ediţia ştirilor de mâine de la Radio Star FM şi Radio Super FM, dar şi din rubrica sport a săptămânalului Bună Ziua Făgăraş.

(fotografiile sunt puse la dispoziţie de fotograful echipei, student şi el la Universitatea din Braşov)

(Alexandru Socaciu)


Apreciază
Distribuie