Club de vacanţă la Avrig

Biblioteca Oraşului Avrig este gazda tuturor copiilor care vor să-şi petreacă vacanţa prin cultură, distracţie şi educaţie. De aceea, mediul oferit de bibliotecă şi atelierele la care pot lua parte micuţii fac din petrecerea vacanţei un timp în care lectura şi lucrul de mână îi ajută pe copii să-şi dezvolte capacităţile.
„Clubul de vacanţă” se bazează pe activităţi practice, cum ar fi pictatul pe sticlă, realizarea de tablouri artistice cu peisaje, dar şi picturi în miniatură pe pietre de diferite dimensiuni.
„De departe, atelierul de realizare a mărgelelor sunt preferatele copiilor. Vreau să vă spun că este poate unul din cele mai grele ateliere. Mărgelele trebuie alese pe sprânceană, modelul final este iarăşi o artă, dar pe ansamblu este o treabă extrem de migăloasă. Ce mă surprinde este faptul că băieţii au răbdare, nu doar fetele, şi lucrează cam 3 sau 4 ore. Părinţii lor sunt foarte încântaţi de ceea ce realizează copii lor aici”, spune bibliotecara Maria Grancea, coordonatoarea atelierelor şi a programelor de vacanţă.
Clubul de vacanţă de la bibliotecă strânge aproximativ 150-200 de copii, uneori chiar şi 300, în funcţie şi de programul de acasă al copiilor, unii mai pleacă la bunici, iar alţii în concediu cu părinţii lor.
„Ceea ce ne bucură foarte mult este faptul că îi vedem pe copii că se simt bine aici la bibliotecă, că merg acasă cu câte o carte şi că pun multă pasiune în ceea ce fac la ateliere. La început nu credeam că o să avem un aşa succes, dar pe parcurs lucrurile au început să meargă din ce în ce mai bine”, mai spune Maria Grancea. În fiecare zi se desfăşoară altă activitate şi, în general, în fiecare săptămână există o tematică abordată. „Am văzut şi copii de 5 ani şi copii de 8 ani la aceeași masă, desenând. Acest proiect, intrat deja în tradiţia bibliotecii, a cunoscut un succes deosebit anul trecut, reuşind ca prin multitudinea şi varietatea de cursuri pe care le-a oferit, să satisfacă nevoia de cultură şi petrecere a timpului liber a tuturor participanților”, explică Maria Grancea

Monumente funerare
Sumi Agro - Zetanil
Spalatoria Aqua Carpet
JTTI
Victoria Federal IFN

Apreciază
Distribuie