CNAIR: Nu vor exista radare fixe pe DN, în Brașov

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunță că nu vor fi montate radare fixe pe drumurile naționale din județul Brașov și nici în restul țării.

Informația apărută la nivel național și preluată de presa locală și județeană, la sfârșitul anului trecut, este infirmată printr-un comunicat de presă al companiei. CNAIR și Poliția Română nu au încheiat niciun protocol în acest sens.

„În urma informațiilor apărute în presă precizăm că nu există un protocol încheiat între CNAIR SA și Poliția Română privind folosirea în regim de radar a camerelor foto/video amplasate pe drumurile publice.

JTTI
Spalatoria GPC
Second hand & outlet
Monumente funerare
Mogaldea Therapy
Fantanita Craiesei
Proaspat Alb

Camerele foto/video care aparțin CNAIR sunt folosite doar pentru identificarea autovehiculelor care circulă pe rețeaua de autostrăzi și drumuri naționale fără să dețină rovinietă sau care tranzitează podurile dunărene fără să achite tariful de trecere, ori pentru a identifica situațiile care afectează siguranța circulației”, se arată în comunicatul CNAIR.

Presa locală și județeană anunța, în luna noiembrie, montarea a mai multor radare fixe pe DN73 – Râşnov, DN1 – Şercaia, DN1 – Timişul de Sus, DN11 – Lunca Câlnicului și pe DN11 – Hărman.


Apreciază
Distribuie