Cod galben de inundaţii pe râul Olt

Hidrologii au emis, vineri la ora 22, un cod galben de inundaţii valabil până duminică la ora 10.00. Totodată, meteorologii au emis o informare de ploi, precipitații şi vânt puternic pentru majoritatea zonelor ţării. 

Sunt prognozate inundaţii locale, scurgeri de pe versanţi, torenţi, pâraie şi depăşiri ale cotelor de atenţie.

Potrivit hidrologilor, codul galben este valabil pe afluenţii de stânga ai Oltului (judeţele: Harghita, Covasna, Braşov şi Sibiu) și bazin superior (judeţele: Braşov, Covasna şi Buzău). Ei mai spun că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce mai ales pe afluenţi de grad inferior ai râului.

„Fenomenele se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe râurile mici din judeţele: Dâmboviţa, Prahova şi Braşov”, precizează hidrologii.

Bursele brancovenesti
Monumente funerare

La munte, sâmbătă, între orele 1:00 și 13:00, este în vigoare o atenționare cod galben de vreme reaa pentru cea mai mare parte a județului Brașov și Sibiu, anunță agerpres.ro,

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a Carpaților Meridionali și Orientali, vor predomina ninsorile, se va depune un strat de zăpadă local consistent, iar vântul va avea intensificări temporare, viscolind și spulberând zăpada, potrivit ANM.


Apreciază
Distribuie