Cod galben de ploi și cod galben de inundații

Cum nicio veste proastă nu vine singură, hidrologii au emis cod galben de inundații, după codul galben de ploi emis de meteorologi.

Avertizarea de inundații este în vigoare până vineri, la ora 16. Aceasta vizează și râul Olt, pe raza județelor Brașov și Sibiu, dar nu numai.

Sunt așteptate scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie. Din cauza cantităților mari de apă prognozate până vineri la ora 8, sunt așteptate viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundații locale.

Totodată, vor crește debitele și nivelurile pe unele râuri din bazile hidrografice ale Oltului.

Pompierii sunt pregătiți să intervină

Pompierii vin în sprijinul populaţiei şi autorităţilor locale din zonele vizate de fenomenele meteorologice periculoase cu 2.200 de mijloace tehnice. Cursurile de apă sunt monitorizate permanent, pentru a se interveni rapid dacă se vor produce inundaţii, anunță IGSU. Sunt pregătite motopompe de mare capacitate, bărci şi autospeciale cu echipamente pentru evacuarea apei.

Bilka - consultant vanzari
Pensiunea Confort Morosanu

În judeţul Brașov s-a dispus asigurarea rezervei de personal, pentru a putea fi suplimentate în cazul producerii unor situaţii de urgenţă.

Avertizarea meteorologilor

Codul galben de ploi, emis de meteorologi este valabil până vineri, la ora 08:00, vizează și județul Brașov.

Specialiștii anunță instabilitate atmosferică accentuată, averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, vijelii şi căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 60, chiar 80 l/mp.


Apreciază
Distribuie