Pensiile au fost micșorate

Pensiile românilor au scăzut, potrivit unui raport întocmit de Institutul Naţional de Statistică (INS). 

Pensia medie lunară a fost de 1122 lei, mai mică cu 0,9% faţă de trimestrul precedent, iar pensia medie de asigurări sociale de stat a fost de 1072 lei.

Raportul dintre pensia medie nominală netă de asigurări sociale de stat şi câştigul salarial mediu net a fost de 51,3%. În scădere cu peste 1 procent, față de trimetrul trecut, când era de 52,5%.

Salco

„Raportul dintre pensia medie nominala netă de asigurări sociale de stat pentru limită de vârstă cu stagiu complet de cotizare (fără impozit ṣi contribuṭia de asigurări sociale de sănătate) şi câştigul salarial mediu net a fost de 51,3% (comparativ cu 52,5% în trimestrul precedent);  indicele pensiei medii reale faţă de trimestrul precedent, calculat ca raport între indicele pensiei nominale pentru calculul pensiei reale şi indicele preţurilor de consum a fost de 98,1%”, conform raportului publicat de INS.

Cifrele arată că veniturile pensionarilor s-au diminuat, deși Guvernul Dăncilă a anunțat și a susținut în repetate rânduri că acestea vor fi majorate.


Apreciază
Distribuie