Codreanu crede că Primăria are orbul găinii!

Nici nu s-a încheiat bine un nou contract cu operatorul de transport că deja au şi început problemele! Cum era de aşteptat, Primăria Făgăraş şi Transbus Codreanu se îndreaptă încet, dar sigur, spre scandal.

Potrivit autorităţilor, firma omului de afaceri Codreanu nu îşi respectă obligaţiile asumate prin contractul semnat în iulie 2013. Din cinci microbuze nou nouţe, care trebuiau să circule la această oră pe străzile oraşului, au fost aduse numai trei. Traseele nu sunt cele discutate de ambele părţi, iar operatorul nu a catadicsit nici să-şi afişeze orarul în staţiile amenajate până acum de Primărie.

Discuţiile au pornit în sânul Consiliului Local, când consilierul PSD, Ion Bogdan a ridicat problema traseului în cartierul Combinat. Acesta le-a adus la cunoştinţa colegilor că microbuzele nu ajung în Galaţi, iar elevii care vin de acolo la şcoală nu au cu ce să ajungă. Încet, încet, informaţiile pe care le deţinea fiecare dintre consilieri, puse la capăt, au arătat că de fapt nereguli sunt mai multe decât numai aceea.

„Domnilor consilieri, vă propun să chemăm operatorul la discuţie, să stăm cu timp şi cu răbdare să discutăm despre ce trebuie să facă. Chiar să-i dăm un avertisment! Noi ne respectăm obligaţiile, Transbus nu! Primăria Făgăraş trebuie să amenajaeze 36 de staţii în tot municipiul. Am făcut până la ora aceasta 10 şi continuăm cu restul, dar probabil în primăvară. Pe de altă parte operatorul deja nu respectă multe aspecte”, a spus viceprimarul Cătălin Cârje.

Florian Shaorma
Sumi Agro - Zetanil
Spalatoria Aqua Carpet
Monumente funerare
Victoria Federal IFN
JTTI
Demgy

Edilul Sorin Mănduc a fost şi mai categoric, avansând ideea că dacă Transbus mai continuă aşa se poate ajunge la rezilierea contractului.

De altfel, administraţia locală şi societatea lui Codreanu mai au şi altceva de împărţit, anume o sumă de 6 miliarde lei vechi care la această oră face obiectul unui proces în justiţie, reprezentând o datorie a operatorului către municipalitate, acumulată în vechiul contract

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie