Codreanu o comite iar. Călătorii, lăsați să aștepte în frig

Transbus Codreanu, unicul transportator de persoane cu program regulat pe ruta Făgăraș-Brașov, și-a lăsat călătorii să aștepte în frig, din nou.

Nu toate autobuzele au ajuns în stațiile din comunele din Țara Făgărașului, marți dimineața. Zeci de oameni au fost nevoiți să găsească alte soluții pentru a ajunge la serviciu.

Navetiștii s-au văzut obligați să aștepte o oră pentru sosirea unei alte curse. În timp ce unii dintre ei au trebuit să scoată bani din buzunare pentru deplasarea cu alte mijloace de transport, deși au abonamente achitate.

În contextul în care costul acestora a crescut de la începutul acestei luni chiar și cu 13%, după mai puțin de un an de la ultima majorare.

Victoria Federal IFN
Monumente funerare
Proaspat Alb
Sumi Agro - Mospilan
JTTI

Prețul unui abonament pe ruta Mândra-Făgăraș a crescut cu 13,04%, de la 115 la 130 de lei. O majorare de 13,33% s-a aplicat și abonamentelor pentru ruta Șercaia-Făgăraș. Navetiștii plătesc acum 170 de lei, față de 150 de lei înainte de 1 noiembrie.

Creșteri de peste 4,5% la abonamente s-au înregistrat și pentru rutele Făgăraș – Perșani (225 lei) și Făgăraș – Brașov (450 lei). Oamenii plătesc lunar cu 20, chiar 25 de lei mai mult față de vechiul preț, deși operatorul care deține monopolul oferă aceleași condiții de călătorie. Prețurile au fost mărite și la bilete, cu 1 leu, pentru anumite destinații – Vlădeni (11 lei), Codlea (13 lei), Ghimbav (14 lei), Brașov (15 lei). Ultima majorare a prețurilor a avut loc în decembrie 2017.

Compania a mai avut astfel de probleme la începutul acestui an, când sute de persoane au înghețat în stații, zilnic, timp de o săptămână. Mai multe curse au fost anulate atunci, din cauza unor defecțiuni.


Apreciază
Distribuie