Codul Penal a trecut de Camera Deputaților. Mihai Popa a votat favorabil

foto: Facebook / Camera Deputaților

Codul Penal a trecut de Camera Deputaților, iar printre cei care au votat favorabil se numără și deputatul Mihai Popa, acuzat de șantaj de procurorii DNA și judecat în prezent de ÎCCJ.

De altfel, el a mai votat favorabil pentru modificarea Codului de Procedură Penală, luna trecută, alături de alți deputați brașoveni.

Rezultatul a fost primit cu aplauze de colegii lui din PSD, dar și de cei de la ALDE. Pentru ca proiectul să treacă era nevoie de 165 de voturi. Au fost 167 de voturi pentru, 97 împotrivă, 19 abțineri, iar un deputat nu a votat.

Diferența a fost făcută, practic, de nouă deputaţi ai minorităţilor care au votat pentru: Slavoliub Adnagi, Petronela-Mihaela Csokany, Iarco Furic, Iusein Ibram, Miron Ignat, Mariana-Venera Popescu, Bogdan-Alin Stoica, Daniel Vasile şi Silviu Vexler.

„De astăzi, România nu mai este un stat de drept”, a declarat deputatul USR Dan Barna în urma rezultatului, citat de Ziare.com. Modificările în forma propusă de Comisia Iordache și adoptate de Senat, ieri, au fost aprobate urgent și de deputați, cu o zi mai repede.

JTTI
Spalatoria Aqua Carpet
Amanet King Onix
Sumi Agro - Mospilan
Firma servicii renovare
Reno Depo
Florian Shaorma
Victoria Federal IFN

Opoziţia a acuzat că textul a fost scris pentru a-l salva de probleme penale pe Liviu Dragnea, condamnat în prima instanţă, la 3 ani şi jumătate de închisoare cu executare.

PNL a anunțat că va contesta modificările la Curtea Constituțională a României. Actul normativ nu poate intra în vigoare înainte ca judecătorii CCR să se pronunțe.


Apreciază
Distribuie