Colegiul „Doamna Stanca”, pe lista Ministerului Educației pentru testare standardizată

Colegiul Național „Doamna Stanca” Făgăraș este una dintre cele șapte unități școlare din județ în care elevii vor da testarea standardizată, 100% digitalizată.

Ministerul Educației a introdus o testare-pilot la limba română și matematică sau istorie pentru toți elevii, mai puțin cei din clasele terminale.

Anul acesta, evaluarea se va face în câte șapte unități de învățământ, din fiecare județ. În afară de Colegiul Doamna Stanca, în județul Brașov, testare va fi la: Liceul „Andrei Mureșanu” și Școala Gimnazială nr. 9 din Brașov, la școlile gimnaziale din Ghimbav, Cața și Sânpetru, dar și la Liceul „Sextil Pușcariu” din Bran.

În perioada 30 mai – 10 iunie, copiii din clasele I până la a VII-a vor susține teste din română și matematică. Cei din clasele a IX-a până la a XI-a vor da testele în perioada 30 mai – 8 iunie. la română și proba obligatorie de Bacalaureat, în funcție de profil – matematică sau istorie.

Timpul de lucru efectiv pentru fiecare disciplină la care se susține evaluarea standardizată este 30 de minute, pentru clasele din învățământul primar, respectiv 60 de minute, pentru clasele din învățământul gimnazial și liceal.

Stihl
Monumente funerare
Demgy - locuri de munca
Amanet King Onix

Inspectoratele școlare județene și unitățile de învățământ trebuie să se asigure că elevii dispun de suficiente calculatoare, laptopuri, tablete sau telefoane inteligente, astfel încât în perioada de desfășurare a evaluării standardizate să se ofere posibilitatea fiecărui elev să susțină această evaluare, se arată în Ordinul Ministerului Educației.

Dispozitivele utilizate trebuie să fie conectate la rețeaua internet, să aibă un sistem de operare și un browser web. Fiecare elev trebuie să aibă acces la browserul web,” mai precizează documentul.

Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că nu vor fi date nici note, și nu vor fi făcute nici clasificări sau ierarhizări.

Pilotarea evaluării standardizate are scopul de a stabili nivelul de competențe ale elevilor la finalul anului școlar.


Apreciază
Distribuie