Competiție pentru copii la Cetatea Făgăraș, în cadrul Turului României

foto: Primăria Făgăraș

Primăria Făgăraș invită copiii din Țara Făgărașului la o cursă de biciclete organizată în cadrul competiției internaționale Turul României. Competițiile vor avea loc la Cetatea Făgăraș, vineri 9 septembrie între orele 14:00 -16.00.

 

La aceste competiții, organizate sub formă de circuit sau contratimp individual, pot participa copii cu vârste între 2 și 14 ani, transmite instituția pe pagina de Facebook. Aceștia vor fi împărțiți pe categorii de vârste, astfel:

 

– A, născuți între 2008-2009;

– B, născuți între 2010-2011;

– C, născuți între 2012-2013;

– D1, născuți între 2014-2015;

– D2, născuți între 2016-2017 și

– Pișpirici, născuți între 2018-2020 (pot concura și cu triciclete sau biciclete fără pedale).

Spalatoria GPC
Qi Meridian
Florian Shaorma
UPRUC-CTR
Amanet King Onix
Proaspat Alb

 

Participarea este gratuită, iar înscrierile se fac online.

 

„Toți participanții primesc medalii care să le reamintească de acest moment, iar primii trei clasați de la fiecare categorie, feminin și masculin, primesc premii din partea sponsorilor Turului României. Însă cea mai importantă recompensă este că vor fi premiați pe scena mare a Turului României, pe care urcă și cicliștii din plutonul profesionist”, spune Bogdan Brînză, „omul copiilor” de la Federația Română de Ciclism – președintele Comisiei Copii.

 

La competițiile similare organizate anul trecut la Timișoara, Deva și București au participat peste 450 de copii, din care 250 în București. „Competițiile de copii, organizate în orașele de start sau de sosire ale Turului României, vor aduce cu siguranță în lumea ciclismului viitori campioni și campioane ai sportului cu pedale”, spune Alex Ciocan, președintele Federației Române de Ciclism (FRC).

 

Turul României (6-11 septembrie), organizează șase competiții de ciclism dedicate copiilor, în orașe prin care trece plutonul profesionist. Organizatorii Turului României, Federația Română de Ciclism și Auchan România, propun competiții pentru copii în Satu Mare, Bistrița, Târgu Mureș, Făgăraș, Cristian și București, pentru a încuraja mersul pe bicicletă – recreațional sau ca soluție de transport urban – dar și ciclismul profesionist.


Apreciază
Distribuie