Concedierile de la Nitroporos au început să fie anulate de instanţă

Un lider de secţie de la Nitroporos, concediat în ianuarie 2015, este primul care a câştigat în instanţă anularea deciziei de concediere. Secţia I Civilă a Tribunalului Braşov a admis, la data de 30 iunie, cererea Sindicatului Liber Nitramonia-Rompiro, în numele membrului de sindicat Ovidiu Lazea şi a anulat decizia din 7 ianuarie 2015 prin care acesta fusese concediat.

Hotărârea instanţei a fost ca părţile să fie repuse în situaţia anterioară, adică Ovidiu Lazea să fie reintegrat pe postul deţinut anterior concedierii.

În plus, societatea Nitroporos a fost obligată şi să achite contestatorului o despăgubire egală cu salariile indexate şi majorate, pe care acesta ar fi trebuit să le primească dacă s-ar fi menţinut raporturile de muncă. Ovidiu Lazea a chemat în judecată societatea la data de 9 februarie. El face parte din lotul celor 13 oameni concediaţi atunci.

Toţi au dat societatea în judecată, printre care liderul de sindicat Lucian Cupu, vicepreşedintele sau secretarul Sindicatului.

Demgy
Amanet King Onix
Florian Shaorma
curatare tapiterie
Firma servicii renovare
JTTI

Conducerea Sindicatului acuză societatea de concediere abuzivă, având în vedere că în contractul colectiv de muncă se stipula că liderii de sindicat nu pot fi concediaţi pe durata mandatului de sindicalişti şi nici în următorii 6 ani după pierderea acestei calităţi.

Ceilalţi sindicalişti aşteaptă la această oră hotărârile instanţei în ce îi priveşte pe ei.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie