Generația care face haz de „inventarul bolilor”!

În 1954 patru clase de elevi terminau liceele ,,Radu Negru” și ,,Doamna Stanca”. De atunci au trecut 61 de ani și unii dintre foștii colegi încă au mai păstrat obiceiul să se revadă de câte ori este posibil. Adică cel puțin o dată pe an!

Sâmbătă, 4 iulie, este ziua unei noi revederi pentru generația 1954. La ora 10.30 se așteaptă unii pe alții la ,,Radu Negru”, urmând să depene amintiri și să-i pomenească pe colegii lor care nu mai sunt în viață.

Printre cei care au absolvit cursurile liceale în acel an se numără preotul Vasile Onciu. ,,Am fost patru clase, două de fete, două de băieți deci 120 de absolvenți. La întâlnire cred că vor veni în jur de 25 de inși. Anul trecut au fost 30. Ținem întâlnirea în fiecare an, de la cea de 50 de ani începând, și întotdeauna se ține în prima sâmbătă din luna iunie”, spune preotul Onciu.

Acesta nu este singurul absolvent din generație care a luat calea preoției. Preotul Alexandru Bușilă a urmat același drum. Printre absolvenți se numără: Monica Dăneț – medic, Cornelia Comanici – medic, Viorel Răceanu – inginer, Gheorghe Grama – medic chirurg, Doina Maican – inginer, Letiția Gușeilă – profesor, Lucian Ghindea – inginer, Petroneal Costea – profesor, Teodor Stoian – pictor/caricaturist.

absolventi 2

Monumente funerare
Reno Depo
Victoria Federal IFN
Florian Shaorma
JTTI

,,Din păcate, nu mai trăiește niciun profesor, așa că ne vom revedea doar noi, colegii. O să facem și un parastas pentru profesorii și colegii decedați, la cea mai apropiată biserică de lângă ,,Radu Negru”, a explicat Cozachievici Gica, și ea absolventă a acestei generații.

Cel care însuflețește de fiecare dată întâlnirile colegilor este caricaturistul Teodor Stoian. Pentru fiecare întâlnire le pregătește cele mai haioase desene. Anul acesta, în caricatura destinată întâlnirii, el a ales să facă haz de ,,inventarul bolilor” specifice generației din care provine.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie