Regulament pentru operatorii de transport

De ani de zile toţi operatorii de transport care tranzitează oraşul, fie ei firme nou înfiinţate, fie companii mari, nu au plătit niciodată nimic Primăriei Făgăraş pentru folosirea domeniului public.

Asta, în pofida mai vechilor regulamente care au fost aprobate prin hotărâri ale Consiliului Local.

Legislativul a mai votat unul la finalul lunii iunie, la iniţiativa viceprimarului Cătălin Cîrje, care speră să fie ultimul şi să fie şi respectat!

Scopul lui este de a debloca partea centrală şi istorică a oraşului, prin interzicerea opririlor şi staţionărilor în locuri neamenajate. Începând de anul acesta, municipalitatea şi-a propus să amenajaze parcări şi staţii de oprire speciale pentru autobuze, microbuze şi autocare.

Firma servicii renovare
Proaspat Alb
Amanet King Onix
Moveos
Demgy
Agromar

Odată cu existenţa lor, orice oprire în alt loc pe raza oraşului va fi amendată. De pildă, microbuzele şi autobuzele care opresc acum în faţa magazinului mare (Big) vor avea interdicţie de a mai face asta, pe măsură ce va fi amenajată o staţie în faţa magazinului Romarta şi o parcare pentru staţionări mai lungi pe latura de nord a Cetăţii, unde au fost pieţarii.

Viceprimarul Cîrje spune că, în ultimii ani, peste 10 operatori de transport au început a opri în municipiul nostru fără a avea vreun contract cu Primăria Făgăraş pentru utilizarea domeniului public.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie