Concurs de tir în poligonul Galaţi

Civilii, cadrele militare în rezervă, şefii instituţiilor publice locale şi jurnaliştii din Făgăraş au intrat pe câmpul de luptă cu armele în mâini şi au început să tragă cu cartuşe veritabile. N-au fost victime omeneşti… pentru că tot scenariul a fost de fapt un concurs de tir organizat în 15 octombrie de Centrul de Infanterie „Constantin Brâncoveanu” în poligonul de la Galaţi în avans faţă de Ziua Armatei, sărbătorită la data de 25 octombrie.

Aceste concursuri se organizează o dată pe an, cel mult de două ori, fie cu prilejul zilei Centrului de Infanterie primăvara, fie cu ocazia Zilei Armatei toamna.

Concurenţii au fost grupaţi pe serii şi au tras cu un pistol mitralieră de fabricaţie românească, de calibru 7,62 mm. „Viteza cu care iese cartuşul de pe ţeavă este de 720 m/s. Bătaia maximă este de 3.000 de metri, iar efectul omorâtor se produce până la 1.500 m. Greutatea totală a armei cu încărcătorul plin, adică 30 de cartuşe, este de 4,1 kg”, a dat detalii despre arma cu care au tras invitaţii mr. Gabriel Nicuşan, ofiţerul de relaţii cu publicul de la Centrul de Infanterie.

Printre concurenţi s-au numărat: primarul Sorin Mănduc, şeful Casei de Cultură Mihai Giuriţan, şeful pieţei Bogdan Ungureanu, şeful Serviciului de Asistenţă Socială Bogdan Taflan, col (r) Alexandru Mazilu, col (r) Titus Oană şi mulţi alţii. Înainte de a pune mâna pe pistol, toţi cei prezenţi au fost instruiţi de cmd. Stelian Pantazi, deoarece unii dintre ei nu au mai tras cu arma niciodată. Invitaţii au participat la două probe de concurs, respectiv ţintă piept cu cercuri şi ţintă alergând cu cercuri.

JTTI
Mogaldea Therapy
Fantanita Craiesei
Spalatoria GPC
Florian Shaorma
Cabinet ORL
Monumente funerare

Din păcate vremea n-a fost una propice pentru un concurs de tir, iar civilii şi cadrele în rezervă au fost nevoiţi să tragă la ţinte pe ploaie.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie