Sprijin pentru zonele defavorizate

       APIA Braşov primeşte de patru zile cererile pentru schema de ajutor specific acordat producătorilor de lapte şi de carne de ovine sau caprine din zonele defavorizate.

    Fermierii beneficiază de ajutor pentru a compensa dezavantajele specifice zonei, sub forma unei plăţi suplimentare, calculată şi acordată anual în funcţie de efectivul de femele ovine şi caprine. Ei pot solicita acest sprijin pentru un efectiv cuprins între 50 şi 300 de capete de femele ovine şi caprine, care aveau vârsta de minimum 1 an la data de 31 august.

     Directorul executiv al APIA Braşov, făgărăşeanul Dorel Stânea, a amintit că fermierii trebuie să aibă animalele înregistrate în Registrul naţional al exploataţiilor. Oile şi caprele pentru care se solicită ajutor trebuie să fie menţinute, cel puţin 100 de zile de la termenul limită de depunere a cererilor, la adresa exploataţiei. În această perioadă APIA va efectua controale.

Monumente funerare
Proaspat Alb
Spalatoria GPC
Mogaldea Therapy
Second hand & outlet
JTTI

       Cuantumul ajutorului nu depăşeşte 6,5 euro pentru fiecare animal, iar plăţile se vor face până la data de 30 iunie a anului următor.

(Andreea Marga)


Apreciază
Distribuie

Un comenariu la “1”

Comentariile sunt închise.