Conferința Societății Civile, cadoul Fundației Comunitare la 10 ani de la înființare

Fundația Comunitară Țara Făgărașului împlinește 10 ani de la înființare și îi sărbătorește prin organizarea primei ediții a Conferinței Societății Civile din Țara Făgărașului.

Evenimentul public va avea loc duminică, 24 septembrie, în diferite spații din municipiu și împrejurimi.

„Am ales să ne dăm întâlnire duminica, pentru că e un obicei vechi al făgărășenilor de a ieși duminica după-amiază la plimbare, pentru a se vedea cu prietenii, rudele, vecinii. Nu-i spunea așa atunci, dar era un soi de networking comunitar. Încercăm să-l repunem în scenă, dându-i noi înțelesuri și conectându-ne cu toți cei care ne-au fost parteneri de-a lungul anilor”, spune Emilia Ciurchea, directoarea Fundației Comunitare Țara Făgărașului.

Participarea la eveniment se face în baza completării unui formular electronic de înscriere, pe care îl găsiți aici.

„Înainte de toate, ne vom uita la CE NE LEAGĂ și vom povesti despre provocările acestor ani de pionierat în zona societății civile. Apoi, vom face vizite de lucru la organizații active din zonă, vom face planuri și bilanțuri și nu în ultimul rând vom strânge rândurile în jurul unei cine comunitare la care toate organizațiile din regiune sunt invitate”, a declarat Ștefan Cibian, reprezentantul Institutului de Cercetare Făgăraș.

Programul:

Amanet King Onix
BPM - excavatorist
Victoria Federal IFN
Mobila SH
Sumi Agro - Shigeki

Conferința societății civile din Țara Făgărașului este organizată în cadrul proiectului „Dezvoltarea capacității ONG-urilor din Țara Făgărașului” –  proiect derulat de Fundația Comunitară Țara Făgărașului în parteneriat cu Institutul de Cercetare Făgăraș și Fundația Mihai și Maria Frățilă, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund Romania, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia, prin Granturile SEE 2014 – 2021.

Scopul proiectului este de a oferi ONG-urilor din Țara Făgărașului oportunități pentru creșterea capacității organizaționale. Primele etape au vizat maparea societății civile din regiune și crearea a două hub-uri (centre de resurse) care să deservească Țara Făgărașului pe termen lung. A urmat o sesiune de traininguri gratuite pentru ONG-urile din zonă pe mai multe teme de interes.

Cei care doresc să primească vești despre societatea civilă din Țara Făgărașului și despre activitățile din cadrul proiectului, sunt invitați să se aboneze la știrile despre proiect: https://forms.gle/mY4dkaK2p7HXmHN16

Proiectul se derulează în perioada octombrie 2021 – aprilie 2024.


Apreciază
Distribuie