Consilierii locali, convocați de îndată de primar „pentru a încerca deblocarea situației în care ne aflăm”

Primarul Gheorghe Sucaciu a anunțat, într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook, că a „convocat o nouă ședință extraordinară de îndată a Consiliul Local Făgăraș pentru a încerca deblocarea situației în care ne aflăm și pentru a nu fi nevoiți să stopăm implementarea unor proiecte benefice pentru comunitatea locală”. Anunțul vine după ce nouă consilieri au refuzat să voteze ordinea de zi a ședinței din 29 septembrie, care, astfel, nu s-a mai desfășurat. Ședința are loc vineri, 21 octombrie, ora 12.00.

„O serie de proiecte importante pentru comunitate, aflate în diverse stadii de implementare riscă să fie anulate. Cheltueli pe care deja le-am realizat în cadrul procesului de Bugetare Participativă este posibil să devină inutile. Ne aflăm în situația în care vom fi nevoiți să achităm anumite lucrări efectuate sau care se află în desfășurare, fără ca să existe o finalitate a proiectelor în cauză.

[…] Consider că două săptămâni au fost suficiente pentru analiza documentației justificative pe care aparatul de specialitate al Primăriei le-a pus-o la dispoziția consilierilor, dar și pentru a se consulta în mod real cu cetățenii din municipiu, adică exact cu aceia care le-au acordat votul și încrederea. Drept urmare, astăzi am convocat o nouă ședință extraordinară de îndată a Consiliul Local Făgăraș pentru a încerca deblocarea situației în care ne aflăm și pentru a nu fi nevoiți să stopăm implementarea unor proiecte benefice pentru comunitatea locală.

BPM - excavatorist
Sumi Agro - Shigeki
Mobila SH
Demgy
Amanet King Onix
Florian Shaorma
Monumente funerare
Victoria Federal IFN

Rog consilierii locali să lase deoparte răfuielile și jocurile politice și să asculte cu adevărat vocea comunității, nu directivele venite „de sus”. Bugetarea participativă nu este vreun moft personal sau vreo găselniță, așa cum au lăsat ca să se înțeleagă în spațiul public anumite „voci care apără interesele cetățenilor”. Bugetarea Participativă își propune implicarea cetățenilor Municipiului Făgăraș într-un proces democratic de deliberare și decizie pentru stabilirea modalității optime de cheltuire a unei părți din bugetul local”, afirmă primarul în mesajul publicat online.


Apreciază
Distribuie