Elevii din Făgăraș vor primi cu întârziere bursele. „9 consilieri locali au refuzat să voteze”, acuză primarul

Elevii făgărășeni își vor încasa cu întârziere bursele de merit, de studiu, de performanță și cele sociale. Nici hrana celor din învăţământul profesional nu poate fi asigurată, pentru că banii nu pot ieși din bugetul local.

Anunțul a fost făcut de primarul Gheorghe Sucaciu pe pagina sa de Facebook, acuzând că jumătate dintre consilierii locali „s-au aliat și au refuzat să voteze ordinea de zi”. Astfel, ședința Consiliului Local de joi, 29 septembrie, în cadrul căreia ar fi trebuit aprobat și cuantumul burselor pentru elevi aferente anului şcolar 2022- 2023, nu s-a mai putut desfășura.

Redăm, integral, mesajul primarului:

„Prin votul primit de la cetățeni, aleșii locali sunt in serviciul colectivității locale și sunt responsabili în fața acesteia.

În această seară, în cadrul ședinței ordinare de Consiliu Local al municipiului Făgăraș, 9 consilieri din 18 s-au aliat și au refuzat să voteze ordinea de zi pe care se aflau 32 de proiecte plus 9 suplimentare. Urmare a nevotării ordinii de zi, ședința s-a încheiat.

Proaspat Alb
curatare tapiterie
Victoria Federal IFN
Firma servicii renovare
Mobila SH

În cadrul ședinței ordinare ar fi trebuit aprobat cuantumul burselor aferente anului şcolar 2022- 2023 pentru elevii din învăţământul preuniversitar de stat cu frecvenţă din municipiul Făgăraş și asigurarea din bugetul local a hranei pentru 75 de elevi din învăţământul profesional, înscrişi la Colegiul „Aurel Vijoli” Făgăraş prin cantina de ajutor social din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială Făgăraş, dar se pare că jocurile de culise au primat.

Elevii își vor încasa cu întârziere bursele de merit, de studiu, de performanță și sociale. Din păcate ei nu au nici o vină pentru că unii dintre consilieri au uitat că au fost aleși de către comunitate pentru a reprezenta interesele comunității”.


Apreciază
Distribuie