Consumul de droguri a devenit o problemă națională. CSAT va discuta fenomenul

foto: arhivă/ IPJ Brașov

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat luni, la deschiderea noului an şcolar, că a decis să includă subiectul consumului de droguri în rândul tinerilor pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT).

„Am decis să includ pe ordinea de zi a următoarei ședințe a Consiliului Suprem de Apărare a Țării acest subiect. Efectele, amploarea, provocările societale ale consumului de droguri, mai ales de la vârste fragede și în școli, sunt o provocare serioasă la adresa siguranței individuale și naționale”, a spus președintele Iohannis într-un discurs susținut luni la începerea anului școlar la școala gimnazială 162 din București.

CSAT este organismul care dă direcția instituțiilor de forță în combaterea unor fenomene care pun în pericol siguranța națională. Odată ce o temă e pusă pe agenda CSAT și există o hotărâre CSAT pentru combaterea acelui fenomen, toate instituțiile de forță sunt obligate să se pună în mișcare.

Monumente funerare
Florian Shaorma
Amanet King Onix
Autopel
Qi Meridian
UPRUC-CTR

Decizia președintelui Iohannis a venit după ce presa a relatat pe larg despre creșterea consumului și traficului de droguri, inclusiv în școli. De asemenea, un val de emoție a fost creat în societate după ce un tânăr testat pozitiv la droguri a accidentat mortal doi adolescenți la 2 Mai, precizează G4Media.

În plus, ministrul de Interne a declarat într-o ședință cu conducerea Poliție că „bătălia cu drogurile la categoria adulţi în momentul ăsta e pierdută”.


Apreciază
Distribuie