Controalele APIA, până la sfârşitul lunii septembrie

Fermierii din județul Brașov care au fost selectați în eșantionul de control pentru anul 2019 sunt verificați în această perioadă de inspectorii Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultura Brașov (APIA).

Inspectorii Serviciului de Control vor verifica dacă fermierii care au solicitat subvenții au respectat procedurile legale și dacă există concordanță între datele declarate în documente și, respectiv, situația din teren.

În cazul în care există neconformități, fermierii riscă să piardă subvențiile și să nu mai primească banii timp de trei ani, potrivit unui comunicat de presă al APIA Brașov.

De asemenea, funcționarii din cadrul APIA vor verifica corespondența suprafețelor utilizate, înscrise în adeverințele emise de primării, cu cele declarate în cererea unică depusă până pe data de 15 mai.

Anunt Primaria Sercaia
Salco
Bilka

Acțiunea de control care se va finaliza la 30 septembrie 2019 a vizat 1.525 de fermieri, inspectorii APIA verificând 14.600 de parcele de teren.

Pentru anul 2019, aproape 16.000 de fermieri din județul Brașov au solicitat subvenții pentru o suprafață aproape 190.000 de hectare.


Apreciază
Distribuie