Fructe, legume și produse lactate pentru elevi. Școlile sunt verificate

foto: portalinvatamant.ro

Programul Uniunii Europene de încurajare a consumului de fructe, legume și lapte în școli va fi reluat în anul școlar 2019-2020.

Din cele 18 milioane de euro alocate României, 6,86 milioane de euro sunt destinate consumului de fructe şi legume și 10,8 milioane de euro sunt destinate programului de distribuire de lapte și produse lactate.

Sumele provenite din bugetul UE vor fi distribuite de Ministerul Agriculturii, prin Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA), iar procedurile de atribuire a contractelor de distribuire a produselor lactate și a fructelor vor fi derulate și implementate de Consiliul Județean.

Salco
Anunt Primaria Sercaia
Copy Center TMF
Bilka

În această perioadă, APIA Brașov desfășoară acțiuni de control pe un eșantion de școli, în vederea verificării documentelor specifice acestui program, a declarat Dorel Stânea, directorul agenției brașovene.

Scopul programului UE pentru școli este promovarea unei alimentații sănătoase și a unui regim alimentar echilibrat, prin distribuirea de fructe, legume și produse lactate și prin inițierea unor programe educaționale referitoare la agricultură și la o nutriție adecvată.

În județul Brașov, programul destinat consumului de fructe și lapte vizează, în acest an, 342 de școli.


Apreciază
Distribuie