Copil chinuit de părinţi

Creşterea şi dezvoltarea unui copil din Lisa sunt puse grav sub semnul întrebării, după ce micuţul – care mai are încă zece fraţi acasă – îşi petrece timpul mai mult pe la spital decât în grija părinţilor. De fiecare dată ajunge la Secţia de Pediatrie în stare avansată de subnutriţie.

DSCN7462

Mama lui se apropie de un record de natalitate. Are 41 de ani şi a adus până acum pe lume 11 copii. În adolescenţa ei a reuşit să ducă până la capăt patru clase.

Ultimul membru al familiei are 8 luni şi ultimele două săptămâni şi le-a petrecut din nou în spital. Cântăreşte puţin peste 4 kg.

A fost adus la spital cu o anemie de 7,8 grame, în contextul în care la vârsta lui anemia minimă acceptată este cuprinsă între 11,5 şi 13,5 grame. Dacă ar fi scăzut sub 7 grame, ar fi trebuit o transfuzie de sânge. Recuperarea sa este imposibil de realizat acasă.

Monumente funerare
Proaspat Alb
Moveos Fagaras_11.22
Amanet King Onix
Spalatoria GPC

Pe lângă handicapul biologic, copilul are şi un retard psiho-motor, în sensul că nu stă în şezut, abia zâmbeşte şi nu pronunţă nicio silabă, spune dr. Ion Mehedinţu, şeful Secţiei de Pediatrie.

Imediat după naştere, prin luna februarie, copilul a mai fost internat în spital, cântărind atunci mai puţin de jumătate din greutatea pe care ar fi trebuit să o deţină. Din cauza malnutriţiei era numai piele şi os.

Mai multe informaţii puteţi citi în ediţia tipărită a ziarului Bună Ziua Făgăraş de marţi, 29 iulie.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie