Copil ţinut sclav într-o cuşcă la o stână din comuna Ungra, timp de cinci ani

Un copil a fost ţinut sclav, într-o cuşcă, la o stână din satul Dăișoara, comuna Ungra. Minorul era înfometat și bătut dacă nu îndeplinea sarcinile. Proprietarul stânei este viceprimarul comunei, potrivit unor surse din anchetă.

Copilul, acum în vârstă de 13 ani, era pus să muncească în condiţii deosebit de grele, spun anchetatorii. Aceștia precizează, într-un comunicat oficial, că minorul era ținut sclav de proprietarul stânei.

„Din cercetările efectuate într-o cauză penală, finalizată prin trimiterea în judecată a trei persoane (rechizitoriul din 11 ianuarie 2024), a reieşit faptul că, în perioada 2018-2022, aceeaşi victimă minoră ar fi fost exploatată prin obligarea la muncă în condiţii deosebit de grele de către o persoană, proprietară a unor stâne situate într-o comună din judeţul Braşov. Persoana vătămată minoră ar fi fost agresată, în mod repetat, adăpostită într-o cuşcă amenajată la stână, fără minime condiţii de igienă şi ţinută într-o continuă stare de aservire”, au transmis reprezentanţii Poliţiei Braşov.

Proprietarul stânei este viceprimarul comunei, potrivit unor surse din anchetă. Acesta nu a putut fi contactat, însă fiul său a negat acuzațiile și a declarat pentru Observator că băiatul de 13 ani ar fi fost exploatat de tatăl victimei, care muncește la stână.

Florian Shaorma
Agromar
JTTI
Firma servicii renovare
Monumente funerare
Spalatoria GPC
Proaspat Alb
Victoria Federal IFN

Ancheta în acest caz a început în urma unei alte investigaţii, în care trei persoane au fost trimise în judecată, iar astăzi poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov, împreună cu procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Braşov au desfășurat percheziții la stâna din Dăișoara.

Audierile au loc la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Braşov.


Apreciază
Distribuie