Coronavirus | Situația din județul Brașov

foto: Institutul Național de Sănătate Publică

Prefectura Brașov a transmis miercuri, 18 martie, următoarele informații privind numărul de cazuri de infectare cu noul coronavirus din județ:

  • 11 cazuri confirmate în total (niciun caz nou de la comunicarea de marți, de la orele 18:00)
  • 76 de persoane aflate în carantină
  • 459 de persoane autoizolate și monitorizate la domiciliu.

Persoanele care au avut contact cu noile cazuri confirmate sunt autoizolate la domiciliu și urmează să fie testate.

La Spitalul de Boli Infecțioase Brașov există în acest moment 2.000 de recoltoare. Probele recoltate sunt trimise, în baza unui contract, la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” din București, iar rezultatele sosesc, în general, după o zi, în funcție și de gradul de încărcare al laboratorului respectiv. Laboratorul de biologie moleculară de la Spitalul de Boli Infecțioase Brașov urmează să primească kit-uri de testare coronavirus, care au fost achiziționate la nivel național.

Monumente funerare
Copy Center TMF
Salco

În cazul celor trei cetățeni de naționalitate afgană descoperiți la Făgăraș într-un autotren înmatriculat în Macedonia, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Brașov au fost solicitați de Poliție și Jandarmerie pentru stabilirea link-ului epidemiologic. Reprezentanții DSP au constatat că persoanele respective nu intră în definiția de caz, iar din declarațiile acestora cu privire la traseu, nu s-a confirmat link-ul epidemiologic. Cele trei persoane au fost termometrizate, hrănite și hidratate, după care au fost predate reprezentanților Inspectoratului General pentru Imigrări.


Apreciază
Distribuie