Credite cu dobânzi mai mici pentru fermieri

Fermierii ar putea împrumuta credite de la bănci cu dobânzi mult mai mici decât cele care sunt acum pe piață.

Ministerul Agriculturii şi Fondul European de Investiţii au semnat, marți, la Bucureşti, un acord de finanţare, anunță mediafax.ro. 93 de milioane de euro vor fi puse la dispoziţia băncilor pentru a putea oferi credite agricultorilor în condiţii mult mai avantajoase decât cele existente.

La această sumă, băncile – care vor fi selectate prin licitaţie – vor adăuga 30% (adică 33 de milioane de euro), astfel că, totalul pus la dispoziţia fermierilor, se va ridica la 126 de milioane de euro, potrivit aceleiași surse.

Liceul Senchea
Demgy
Agromar
Florian Shaorma
Amanet King Onix
Brutaria Dragus

Băncile selectate vor putea acorda credite cu dobânzi subvenţionate, scăzute până la jumătate din nivelurile practicate acum pe piaţă.

Pentru că banii veniţi de la Fondul European de Investiţii au calitatea de risc zero, singura parte „riscantă” este doar adaosul de 30% din fondurile băncilor. Mai exact, din 100 de euro care vor ajunge la beneficiar, banca are un risc doar pentru 30 de euro iar asta se va reflecta în dobândă, potrivit declarației dată de Alexandru Potor, secretar de stat în Ministerul Agriculturii.


Apreciază
Distribuie