Cresc tarifele pentru studenţii braşoveni

     Aproape 4.300 de studenţi ai Universităţii „Transilvania“ care locuiesc la o distanţă mai mare de 30 de kilometri de Braşov se vor putea caza anul acesta în căminele din cele două campusuri universitare, Memorandului şi Colină.

       Daniel Munteanu, prorectorul Universităţii „Transilvania“ a declarat că s-au stabilit criterii clare de acordare a locurilor din cămin, dar şi că tarifele de cazare au crescut faţă de anul trecut cu 12-13%.
Astfel, un loc în căminele din Braşov începe de la 150 de lei/loc/lună pentru un student bugetat, pentru care se acordă subvenţie la cazare. Un student bugetat cazat la Căminul 16 de pe Colină, unde sunt condiţii foarte bune de cazare, va trebui să plătească lunar 165 de lei. În cazul studenţilor care plătesc taxă de studii, tarifele de cazare se încadrează în intervalul 210 – 230 lei lunar. Vestea bună pentru studenţi este că aceste tarife de cazare vor fi menţinute şi pentru anul universitar 2014-2015.

Criterii clare de primire a unui loc în cămin

Prioritate la cazare, conform legii, vor avea studenţii bursieri ai statului român, dar şi cei orfani de ambii părinţi, ori studenţii cu dizabilităţi. Daniel Munteanu spune că în acest an cazarea s-a făcut în două etape. La finalul anului universitar trecut a avut loc o etapă de precazare, în care studenţii anilor doi şi trei au trebuit să-şi exprime opţiunea pentru cazare. Apoi, fiecare facultate a făcut o triere a acestor cereri, eliminînd studenţii care au mai mult de trei restanţe, criteriu eliminatoriu stabilit de conducerea universităţii. Facultăţile au avut totală libertate şi au existat facultăţi care au decis ca nici studenţii cu două restanţe să nu mai primească loc în cămin.

Amanet King Onix
Reno Depo
Monumente funerare
Mobila SH
Victoria Federal IFN
Spalatoria Aqua Carpet
Proaspat Alb

Cazarea începe sâmbătă

Anul acesta, cazarea studenţilor va începe sâmbătă, 28 septembrie. Va exista o primă etapă de cazare, sâmbătă şi duminică, după care conducerile faultăţilor vor face o analiză a locurilor rămase libere şi vor face o nouă repartizare. A doua etapă de cazare se va desfăşura în perioada 30 septembrie – 2 octombrie.

(Alexandru Socaciu)


Apreciază
Distribuie