Cristian Diaconescu, președintele PMP, propune noului Guvern un „decalog de măsuri urgente”, între care un pact național pentru PNRR și desființarea Secției Speciale

Partidul Mișcarea Populară a întocmit o listă de 10 măsuri urgente pe care ar trebui să le adopte, în primele zile, noul Guvern instalat la Palatul Victoriei, pentru a salva România din profunda criză sanitară și energetică, informează un comunicat al formațiunii politice.

Cabinetul Ciucă are responsabilitatea să răspundă imediat doleanțelor românilor, care s-au săturat deja de jocul politic dus, de luni de zile, de partidele parlamentare. De aceea Guvernul trebuie să întocmească un set de acte normative pentru demararea PNRR și deblocarea finanțării prioritare a sănătății, a domeniului social, a educației, a zonei energetice, a IMM-urilor”, a declarat președintele PMP, Cristian Diaconescu.

Reno Depo
Amanet King Onix
Monumente funerare
Demgy
Mobila SH
Proaspat Alb
Sumi Agro - Mospilan
Florian Shaorma

Astfel, potrivit PMP, noua putere trebuie să hotărască:

  1. Realizarea unui Pact Național pentru implementarea PNRR.
  2. Finanțarea rapidă a testării elevilor pentru deschiderea tuturor școlilor în format fizic.
  3. Reluarea campaniei de vaccinare și clarificarea urgentă, în coaliție, a formei de adoptare a certificatul verde.
  4. Pregătirea intensă pentru valului 5 al pandemiei, anunțat deja de specialiști.
  5. Adoptarea de urgență, în Parlament, a noii legi a off-shore, pentru deblocarea campaniei de exploatare a gazelor din Marea Neagră.
  6. Adoptarea, de urgență, a unei noi rectificări bugetare pentru alocarea fondurilor necesare plății pensiilor, până la sfârșitul anului.
  7. Găsirea unor soluții urgente peste iarnă, pentru subvenționarea căldurii, apei calde și a căldurii, necesare alocării de compensații pentru creșterea aberantă a prețurilor la energie.
  8. Deblocarea fondurilor necesare pentru compensarea pierderilor suferite de IMM-uri pe timpul pandemiei.
  9. Adoptarea, până la sfârșitul anului, a bugetului de stat, pentru 2022.
  10. Desființarea rapidă, în Parlament, a Secției speciale de anchetare a magistraților.


Apreciază
Distribuie