Cros în amintirea luptătorilor din munţi

 Şcoala Generală din comuna Recea a organizat vineri, 13 iunie, cea de-a patra ediţie a crosului memorial „Ion Gavrilă Ogoranu”.Concursul a început în jurul orei 9.00 şi a aliniat la start nouă categorii de vârstă, cu peste 180 de participanţi.

  Adevărata întrecere s-a dat pe o distanţă considerabilă, aproximativ 6,4 km, pe drumul de la Mănăstirea „Sf. Ap. Andrei” şi până în faţa Căminului Cultural din Recea. Organizatorii au pus la dispoziţia atleţilor mai multe autocare care i-au transportat la poarta Mănăstirii, de unde profesorul Nelu Avram a dat startul. Iată ce le spunea competitorilor la începutul întreceri: „vă rog să aveţi foarte mare grijă cum vă dozaţi energia şi cum veţi reuşi să faceţi faţă traseului. Nu vă aventuraţi din prima, şi nu uitaţi că pe traseu sunt amenajate puncte de revitalizare”.

 Făgărăşeni prezenţi la cros

Printe profesorii şi elevii aliniaţi la start, s-au aflat şi câţiva făgărăşeni cu notorietate. Unul dintre ei a fost Bogdan Ungureanu, şeful pieţei din oraş, în opinia căruia astfel de întreceri sunt bine venite pentru toţi, sportul fiind o sursă sigură de sănătate. A reuşit să obţină locul III la categoria sa, după Ciprian Ilie şi Ioan Rohat. DSCN6671

Fostul consilier local, Mihai Maga, decanul de vârstă al întrecerii, a participant la categoria plus 60 de ani. „Nu este pentru prima dată pentru mine, dar vreau ca şi eu să dau un impuls pentru mişcare şi pentru viaţa sportivă. Pot să vă spun că pe toată durata traseului m-am gândit la luptătorii din munţi, mai ales că tatăl meu a fost unul dintre ei, motiv pentru care prezenţa mea aici are şi o motivaţie sentimentală”, spunea Mihai Maga, după ropotul de aplauze pe care le-a primit la finalul întrecerii.

 Câştigătorii crosului

Reno Depo
Firma servicii renovare
Victoria Federal IFN
Spalatoria Aqua Carpet
Proaspat Alb
Agromar

DSCN6679Neaşteptat de nimeni, crosul a fost câştigat de un localnic, în vărstă de 17 ani, şi care locuieşte la marginea satului. „Florin Racoţea a fugit incredibil de bine. Am încercat să îl ajung din urmă, să-l depăşesc… Cred că se pregăteşte cumva, pare să aibă antrenament”, spunea Silviu Săndei, fostul căpitan de la Civitas Făgăraş, ajuns pe locul II la general, şi pe primul loc la categoria lui.

Florin Racoţea a fost foarte sincer: „nu fac nicun fel de antrenament, doar am vrut să fiu primul. Cred că mai mult am fugit de el (Silviu Săndei, n.r.). Mai fug câteodată seara, dar nu tot timpul”.

Nelu Avram, sufletul şi organizatorul crosului, ne-a dezvăuit că aproximativ 180 de participanţi s-au aliniat la start, la cele nouă categorii de vârstă, organizate atât pentru fete, cât şi pentru băieţi. „Toţi participanţii au trecut linia de sosire, toţi sunt câştigători. Am acordat diplome şi medalii celor mai buni trei sportivi pentru fiecare categorie, iar primii atleţi au primit şi cupe”, spune profesorul Nelu Avram.

 (Alexandru Socaciu)

 


Apreciază
Distribuie