Cu aşa şoferi, nu mai ieşim din casă!

Şoselele sunt de-a dreptul periculoase. O demonstrează şoferii care circulă băuţi, fără carnet şi cu maşini neînmatriculate. Poliţiştii rutieri se confruntă zilnic cu astfel de cazuri.

Poliţiştii de la Recea au depistat un bărbat de 32 de ani din Viştea de Jos care conducea un moped, fără a fi înmatriculat şi fără a deţine permis de conducere. S-a întâmplat în 10 august, iar acum şoferul are dosar penal.

În aceeaşi zi oamenii legii de la Biroul Rutier Făgăraş au oprit în trafic un autocamion marca Scania pe raza comunei Beclean. Şoferul, în vârstă de 38 de ani din Beclean, a fost depistat cu alcool. După ce s-au făcut primele verificări în ce-l priveşte, oamenii legii au descoperit că braşoveanul avea şi permisul reţinut. Pentru cele două infracţiuni riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 1 la 5 ani.

În 11 august, după amiaza în jurul orei 17.00, cei de la Biroul Rutier din Făgăraş au oprit în traffic un autoturism marca Land Rover, condus de un bărbat de 28 de ani din oraşul Pantelimon, judeţul Ilfov. Băiatul nu avea permis pentru nicio categorie auto, dar are în schimb acum un dosar penal pe numele lui.

Tot în 11 august, poliţiştii făgărăşeni au depistat un Volvo condus de un bărbat de 39 de ani din oraşul nostru. Acesta circula cu numerele roşii provizorii expirate din data de 29 iulie, faptă pentru care poate primi o pedeapsă cu închisoarea de la 1 la 3 ani.

Două zile mai târziu, Poliţia Hârseni depistează în sartul Copăcel un bărbat de 38 de ani din aceeaşi localitate, care conducea un tractor neînmatriculat. Ca şi cum nu era de ajuns, localnicul nu poseda nicxi carnet pentru vreo categorie auto.

Amanet King Onix
JTTI
Victoria Federal IFN
Spalatoria Aqua Carpet
Monumente funerare

În 15 august, poliţiştii de la Biroul Rutier de la Făgăraş şi Victoria, în cadrul unei acţiuni comune, depistează pe Drumul Naţional 1 în satul Olteţ un şofer de 35 de ani care se afla la volanul unui Fiat. La etilotest a reieşit că bărbatul avea o alcoolemie de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat. Dus la spital, a refuzat recoltarea a două probe biologice de sânge. Infracţiunea de refuz se pedepseşte însă cu aceeaşi pedeapsă ca şi cea a alcoolemiei la volan.

În seara zilei de 16 august, poliţiştii de la Cincu depistează în Cincu un bărbat de 51 de ani care conducea un autoturism marca Nissan, având numerele provizorii expirate din data de 25 martie.

Informaţiile au fost date publicităţii de insp. princip. Marian Remus, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Făgăraş (foto), la conferinţa de presă săptămânală organizată de Poliţia Făgăraş.

Trebuie spus că nu toate pedepsele vor fi închisoare cu executare în cazul celor care săvârşesc infracţiuni în trafic. Instanţa de judecată se poate pronunţa şi pentru renunţarea la aplicarea pedepsei, amânarea aplicării pedepsei sau suspendarea executării sub supraveghere.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie