Cu cât se vinde pielea ursului din pădure? Începe de la 4.000 de euro

Ionut Ionescu, director Organizatia de Vanatoare Soimul

Ionut Ionescu, director Organizatia de Vanatoare Soimul

Din 55 de urşi, câţi numără Organizaţia de Vânătoare ,,Şoimul” de la Victoria, doar unul poate fi împuşcat în această primăvară. Aceasta este cota de recoltare la urs pentru sezonul 15 martie – 14 mai, iar exemplarul poate fi împuşcat fie pe fondul de la Sâmbăta, fie pe cel de la Victoria.

Niciun membru al organizaţiei nu s-a arătat interesat de o blană de urs pe post de trofeu; probabil din cauză că are un cost echivalent cu un autoturism la mâna a doua.

,,Nu am stabilit un preţ pentru vânătorii noştri, pentru că în niciun an nu a fost vreunul să vrea un urs. Dar vă pot spune că pentru vânătorii străini, care îşi doresc o partidă aici în Munţii Făgăraş, autorizaţia pentru urs începe de la 4.000 de euro, în funcţie de punctajul exemplarului. Suntem în tratative cu un spaniol şi cu un neamţ, care ar vrea să vină să-l vâneze. Le vom face invitaţia după jumătatea lunii aprilie”, a explicat directorul organizaţiei, Ionuţ Ionescu.

Procedeul este următorul: vânătorul îl caută, îl găseşte, îl pune la pământ, iar la final, în funcţie de cât de mare este blana, i se stabileşte preţul. Minim 4.000 euro.

JTTI
Agromar
Amanet King Onix
Sezar Forest - soferi profesionisti
Mobila SH

Vânătoarea la urs începe, de regulă, după-amiaza, înainte cu o oră-două de a se întuneca. Sezonul de împuşcat urşi se deschide în ţara noastră la jumătatea lunii martie şi durează până la 14 mai.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie