Cum se obţine autorizaţia de izolare?

Suntem în plin sezon al construcţiilor şi al lucrărilor de izolaţie termică. Dacă o casă fiecare şi-o poate face sau reface cum vrea, când e vorba de spaţii comune şi blocuri, lucrurile nu sunt deloc simple.

Legea nu mai dă voie unui singur locatar dintr-un bloc să-şi pună polistiren pe părticica sa de faţadă, aşa că de vreo trei ani încoace stricteţea îşi spune cuvântul: sau tot blocul (ori măcar o scară-ntreagă) sau deloc!

Toate drumurile duc la Primărie, când e vorba de anvelopare termică. Mai precis la Biroul Urbanism, Cadastru şi Energetic. Şefa acestei structuri, arh. Liliana Boer, spune că este obligatorie obţinerea unei autorizaţii.

Autorizarea se face prin Asociaţia de Locatari sau de proprietari. Asociaţia trebuie să prezinte certificatul de urbanism cu extrasul CF colectiv. Mai este nevoie de un tabel cu acordul proprietarilor, un plan de situaţii de la Primărie sau de la proiectant şi o taxă de până la 10 lei. În ultimii 3 ani, de când autorizaţia este obligatorie, Primăria Făgăraş a eliberat numai 16 astfel de documente.

Proaspat Alb
PSD - alegeri locale 2024
Reno Depo
Florian Shaorma
Mobila SH
JTTI
Amanet King Onix
Spalatoria Aqua Carpet

În 2010 au fost date 9, în 2011 s-au eliberat 5, în 2012 doar 2, iar anul acesta până acum niciuna!

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie

Un comenariu la “1”

Comentariile sunt închise.