Ţeparii îi uimesc până şi pe poliţişti

Ultimele găselniţe ale ţeparilor îi uimesc chiar şi pe poliţişti. Iată una dintre ele: o firmă primeşte prin fax o comandă de la o altă firmă cu intenţia de a cumpăra, dar nu în orice zi, ci joia. Vinerea vine delegatul să încarce marfa şi prezintă şi un ordin de plată avizat de o bancă.

Cum delegatul ajunge vinerea, de obicei chiar aproape de încheierea programului, ordinul de plată nu poate fi verificat în timp util, căci sâmbăta şi duminica nu lucrează nici o bancă. Chiar dacă administratorul verifică dacă există firma care cumpără de la el, totuşi, angajaţii care vin să ridice marfa nu au nici un fel de contract, ci sunt ţeparii care înşeală cu o identitate falsă şi cu ordine de plată false.

Cms. Claudiu Bulborea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Făgăraş transmite un semnal de alarmă către toţi administratorii firmelor:
„Le recomandăm reprezentanţilor firmelor din Ţara Făgăraşului să trateze cu multă atenţie comenzile primite prin fax, modul de plată al acestora. Asta, pentru a nu cădea victimă înşelăciunilor cu instrumente de plată bancare.”

Demgy
Cabinet ORL
Amanet King Onix
Florian Shaorma
JTTI
Spalatoria GPC

(Alexandru Socaciu)


Apreciază
Distribuie