Curs gratuit de CS pentru elevii care vor să studieze la o facultate din străinătate

Membrii TeachBV, platforma online creată de elevi de la Colegiului Național Andrei Șaguna din Brașov, au realizat împreună cu trei studenți din Olanda un curs gratuit de Computer Science, pentru elevii care vor să studieze la o facultate din străinătate.

TeachBV, platforma online lansată în octombrie 2023, prin care elevii pot primi gratuit meditații la materiile de interes de la colegii lor mai experimentați, găzduiește un nou instrument educațional dedicat tinerilor din toată țara pasionați de știința computerelor.

Cursulul online “Vrei CS?” este gândit ca o introducere în viața studențească la o secție de „Computer Science” într-o facultate de prestigiu din străinătate.

„Cursul este gratuit și accesibil tuturor elevilor din România. Studenții înscriși în programul TeachBV vor prezenta detalii despre materiile studiate, vor explica multe dintre conceptele avansate de «Computer Science» și vor povesti despre viața si experiențele lor în campusul universitar al facultății DELFT din Olanda. Cursul se desfășoară online și este împărțit în mai multe module. Fiecare modul acoperă câte o parte din materia predată în facultate, care este explicată în termeni generali și accesibili celor interesați. Un modul durează aproximativ o oră și include partea de prezentare a subiectului propus și o sesiune interactivă cu întrebări și răspunsuri”, precizează echipa TeachBV.

Modulele sunt transmise live, în zilele de joi și sâmbătă, de la ora 19:00, și pot fi urmărite atât pe canalul oficial de YouTube al TeachBV cât și pe paginile de Facebook și Instagram @teachbrasov, dar oricând pot fi vizionate și înregistrările, pe canalul oficial de YouTube TeachBV.

Mai multe detalii legate de cursuri și programări sunt accesibile aici.


Apreciază
Distribuie