Curticăpean a obținut o medalie de aur și una de argint la cel mai important concurs de înot masters în bazin scurt din România

foto: Facebook/ Sport cu Aurelian

Aurelian Curticăpean, profesor de sport și antrenor de înot, a câștigat o medalie de aur și una de argint la cel mai important concurs de înot masters în bazin scurt din România – Shark’s Cup Ploiești.

Sportivul a concurat în perioada 27 – 28 ianuarie 2024 la cinci probe la categoria de vârstă V (45-49 ani), reprezentând Făgărașul și Clubul Sportiv Tribeach Brasov. Făgărășeanul a obținut medalia de aur la 100 m spate și medalia de argint la 50 m spate, obținând un nou record personal în bazin de 25 m.

Curticăpean a mai ocupat locul 4 la 200 m mixt, 100 m bras și 50 m bras. Rezultatele sunt promițătoare pentru participarea la Campionatul National de Înot Masters al României din luna mai si Campionatul European de Înot Masters de la Belgrad din luna iulie, spune antrenorul de înot.

„Timpii realizați sunt foarte valororoși pentru mine ca sportiv și ca antrenor în ideea că au fost obținuți printr-un antrenament funcțional adaptat pe uscat cu o pondere de peste 80% din numărul total de antrenamente din lunile decembrie 2023 și ianuarie 2024. Îmi lipsește mult bazinul de înot de acasă și recunosc că nu îmi este deloc ușor fără antrenamentul specific în apă. (…) Bucuria înotului, progresul și rezultatele deosebite mă ajută să mă încarc cu energie pentru a depăși bariere în lupta doar cu mine. Peste ani, aceste amintiri vor valora și mai mult și asta contează”, spune Aurelian Curticăpean.

Florian Shaorma
BPM - excavatorist
Victoria Federal IFN
Proaspat Alb
Mobila SH
Reno Depo

Concursul Shark’s Cup Ploiești este cel mai mare, după CN, si a reunit la start sportivi din 18 cluburi (România, Bulgaria, Grecia), cu vârste între 25 si 96 ani. Competiția este organizată an de an într-un complex sportiv privat cu facilități deosebite pentru înot – bazin semiolimpic acoperit (25/15 m cu 6 culoare) + bazin didactic de încălzire 15/7 m.

„Atmosfera concursurilor masters este una deosebita si imi doresc sa o descopere in viitor si alti iubitori de inot din Țara Făgărașului. Pentru vara 2024 urmează încă două proiecte sportive private importante pe care le voi anunța la momentul potrivit”, a adăugat antrenorul.


Apreciază
Distribuie