De Bobotează, credincioşii au primit agheasmă la Cetate

Peste o mie de oameni au participat astăzi la Făgăraş la slujba de Bobotează oficiată, în mod simbolic, lângă lacul care înconjoară  Cetatea Făgăraş.

Preoții de la bisericile ortodoxe din Făgăraş au oficiat slujba, începând cu ora 12. Ei au ajuns la Cetate în fruntea enoriaşilor din propriile parohii, după ce, în cursul dimineții, au săvârşit Sfânta Liturghie în lăcaşurile de cult de care aparțin.Boboteaza_06.01.16_02

De aproape zece ani, a devenit o tradiție ca preoții tuturor parohiilor, însoțiți de credincioşi, să se reunească în punctul central al oraşului, pe malul apei, pentru a împărți agheasmă oamenilor.

Boboteaza_06.01.16_03

Firma servicii renovare
JTTI
Amanet King Onix
Spalatoria Aqua Carpet
Demgy

Protopopul Marcel Dobrea a declarat că, anul acesta, a fost rândul bisericii din cimitir, cu hramul Adormirea Maicii Domnului, să organizeze evenimentul. La finalul procesiunii, acesta a cerut credincioşilor să aştepte cu răbdare să primească agheasmă şi să o folosească tot anul spre sănătatea familiilor şi spre apărarea caselor.

Sărbătoarea de astăzi şi cea de mâine, a Sf. Ioan Botezătorul, încheie perioada sărbătorilor de iarnă şi anunță destrămarea cetelor de feciori, obicei specific Țării Făgăraşului.


Apreciază
Distribuie