Dedienne România a sărbătorit 15 ani de existență, alături de angajați și invitați

A fost sărbătoare, astăzi, într-una dintre companiile din zona industrială franceză din Făgăraș.

Dedienne România a aniversat 15 ani de prezență pe piața locală, alături de angajați, colegi francezi, colaboratori, parteneri de afaceri și reprezentanți ai instituțiilor locale și județene.

Utilajele au fost oprite pentru câteva ore, iar angajații s-au alăturat invitaților și președintelui grupului industrial. Pierre-Jean Leduc a venit în România special pentru evenimentul care s-a desfășurat în municipiul de la poalele Munților Făgăraș. El a fost și cel care a spart gheața, printr-un discurs în care a subliniat importanța fabricii de aici.

„Acum 15 ani am făcut prima mea călătorie în România, în luna februarie 2004. (…) În spatele acestei aventuri umane, este concretizarea aventurii Europei Unite. O Europă economică, bineînțeles, dar mai ales o Europă care «aleargă» și o Europă a păcii. Și de acest lucru putem fi mândri, deoarece sunt faptele care vorbesc și nu sunt doar vorbe. Toată această muncă este o muncă de echipă, de zi cu zi. (…) Fără acest sprijin al grupului, Dedienne România nu ar fi existat; și fără Dedienne România, viitorul grupului nu ar exista”, a mărturisit Pierre-Jean Leduc, în deschiderea evenimentului.

Singura întreprindere din țară a companiei a fost deschisă la Făgăraș în 2004, iar de atunci a evoluat constant.

„Diferența este foarte mare. (…) Am început cu câțiva angajați și asamblarea de componente pentru telefonie mobilă. Astăzi suntem 210 angajați, pe 7.000 mp, cifre de afaceri de 13 milioane de euro. Avem patru ateliere de fabricație, injecție, asamblare, vopsire, prelucrări mecanice. Lucrăm pentru domeniile automobil, aeronautic, medical și alte industrii. (…) Am avut parte de încrederea investitorilor care au investit cel mai mult în România și astăzi rezultatele sunt pe măsură”, a declarat Teodora Țarog, managerul general al Dedienne România.

Potrivit președintelui grupului, fabrica din Făgăraș joacă un rol important în piața de componente pentru automobile. Alături de unitatea de producție de aici, unde sunt angajate 200 de persoane, Dedienne MULTIPLASTURGY mai deține patru uzine în Franța și una în Statele Unite ale Americii – aceasta fiind un „actor” important în dezvoltarea domeniului aeronautic.

Primaria Soars - Pasti 2024
Brutaria Dragus
Royall Security
Florian Shaorma - Pasti
curatare tapiterie

620 de angajați muncesc în cele șase întreprinderi care se află într-o continuă dezvoltare, pentru că nu s-au limitat doar la piața de automobile. Totuși, domeniul auto este, în prezent, cel mai important, având în vedere că reprezintă 40% din cifra de afaceri a companiei.

Strategia de viitor este bazată pe producția cu materiale inovatoare, prietenoase cu mediul înconjurător, care ar putea ajunge și în fabrica de aici.

„Astăzi, noi procesăm materiale plastice tehnice, nu folosim materiale care sunt nobile și, în același timp, ne îndreptăm tot mai mult spre materiale care sunt derivate sau obținute din componente bio. Spre exemplu, la nivelul grupului (…) am dezvoltat un material inovator care este obținut din fibră de in și amidon de porumb, este biodegradabil și se folosește foarte mult în industria aeronautică”, a mai declarat Teodora Țarog.

La evenimentul aniversar a fost prezent și un reprezentant al Primăriei, care a apreciat activitatea, viziunea și implicarea conducerii grupului industrial francez în proiectele din comunitatea făgărășeană.

„Firma Dedienne a adus bunăstare Făgărașului prin crearea de locuri de muncă, prin formarea profesională a angajaților. (…) Întotdeauna v-ați exprimat deschiderea pentru proiecte de devoltare comunitară, pentru proiecte care să încurajeze talentele locale, dezvoltarea economică a zonei și a resurselor umane. Vă felicit pentru Școala Profesională Franceză, este o mare realizare, un lucru necesar pentru zonă”, a declarat reprezentantul Primăriei Făgăraș, Elena Nemeș.

La finalul evenimentului prin care au fost celebrați cei 15 ani de succes, invitații au făcut un tur al fabricii, iar gazdele au explicat procesele care au loc aici.


Apreciază
Distribuie