Deputat USR, acuzații de sechestrare la Făgăraș. Reacțiile poliției, Spitalului Municipal și primarului orașului

foto: hotnews.ro

foto: hotnews.ro
  • Scandal în incinta Spitalului municipal Făgăraș. Un deputat USR de Cluj aduce acuzații grave medicilor și conducerii de aici, firmei de pază și primarului
  • Într-un videoclip transmis live pe pagina sa de Facebook, Emanuel Ungureanu susține că personalul unității sanitare a încercat să îl sechestreze în timpul unei vizite. Nu a sunat, însă, la 112 și nici nu a depus ulterior vreo plângere la Poliție
  • Conducerea spitalului și primarul Făgărașului reacționează în urma acuzațiilor

O vizită inopinată, care ar fi trebuit să scoată la iveală problemele cu care se confruntă pacienții, s-a transformat în circ. Membru în Comisia de Sănătate din Camera Deputaților, Ungureanu susține că un medic de aici și agenții firmei de pază au încercat să îl sechestreze, vineri. Afirmațiile grave au fost făcute într-un material video care a strâns, în trei zile, peste jumătate de milion de vizualizări.

„Un medic din Spitalul Făgăraș și agenții firmei de pază apropiați de primarul din Făgăraș au încercat să mă sechestreze! Acest medic, șef de secție la Spitalul din Făgăraș a încercat să mă sechestreze împreună cu agenții de pază pentru că am venit în vizită neanunțată în spitalul pe care îl consideră propria moșie”, spune deputatul USR.

Ziariștii Bună Ziua Făgăraș au verificat dacă există vreo plângere în acest sens, imediat după incident, dar și luni dimineață, iar reprezentanții Poliției spun că nu s-a înregistrat nici un apel la 112 sau o altfel de sesizare din partea vreunei persoane privind o tentativă de sechestrare a acesteia.

Vineri, „nu a fost înregistrată o astfel de sesizare”, iar în această dimineață, „până la această oră, la nivelul Poliției Municipiului Făgăraș nu a fost înregistrată nicio sesizare cu privire la cazul la care faceți referire”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Brașov, Nadia Olaru.

Spitalul Municipal Făgăraș reacționează

Conducerea unității sanitare a venit cu precizări, luni, printr-un comunicat de presă, după ce în același mesaj postat alături de clipul video, Emanuel Ungureanu a afirmat că „acolo este o cloacă, pacienți înghesuiți în saloane cu 6 paturi, buda la capătul culoarului, așternuturi murdare, haos generalizat”.

Printre altele, conducerea dă asigurări că nu există așternuturi murdare în nicio secție, iar grupurile sanitare din Secția Interne au fost reabilitate în totalitate.

Redăm integral comunicatul de presă:

„1. Vizita neanunțată a domnului deputat Emanuel Ungureanu în Secția Interne a Spitalului Municipal Făgăraș Dr. Aurel Tulbure  s-a desfășurat în afara orelor de vizită, programul de vizită este  afișat pe ușa de acces în secție.Programul afisat respecta prevederile Ordinului 1284/2012.

2. În Secția Interne, pe care domnul deputat Emanuel Ungureanu o numește ”cloacă”, prin Ordinul Ministerului Sanatatii nr.648/01.06.2010 exista aprobat un număr de 40 de paturi. Aceste paturi au fost împărțite în saloane, respectându-se Ordinul 914/2006 privind numarul de paturi-respectiv ,intr-un salon pot fii 6 paturi,cu 7 m2/pat si 20 m3 per pacient.In functie de cazuistica medicala rezervele sunt folosite pentru cazurile grave iar saloanele sunt împărțite în  saloane pentru femei și  saloane pentru bărbați, saloane cu șase paturi, respectând, după cum am menționat, structura existentă a clădirii. Menționăm că pacienții nu sunt deloc înghesuiți, respectându-se Ordinul Ministrului Sănătății privind suprafața alocată unui pat.

3. Vă asigurăm că în secțiile Spitalului Municipal Făgăraș Dr. Aurel Tulbure nu există așternuturi murdare! Da, recunoaștem, acestea pot fi vechi, uzate, întrucât nu au existat bani alocați pentru înlocuirea lor, dar sunt curate. Există un grafic pentru serviciile de curățenie, pe care personalul angajat pe acest sector îl respectă cu strictețe.

4. Grupurile sanitare din Secția Interne a Spitalului Municipal Făgăraș Dr. Aurel Tulbure au fost reabilitate în totalitate. Sunt situate la capătul holului împărțite în grupuri sanitare pentru bărbați și grupuri sanitare pentru femei. Nu exită grupuri sanitare la fiecare salon deoarece permite structura clădirii ,cladire construita in 1987 ,nu permite acest lucru.

5. Menționăm că Spitalul Municipal Făgăraș Dr. Aurel Tulbure funcționează în anul 2019 cu același buget ca și în anul 2018, în condițiile în care toate cheltuielile s-au marit. Cu toate acestea, am reușit să depășim situația, am reușit să facem investiții, iar pacienții să nu simtă că unitatea medicală se confruntă cu aceste dificultăți financiare”.

Demgy
Victoria Federal IFN
Amanet King Onix
Spalatoria Aqua Carpet
Monumente funerare

Deputatul, invitat de primar la discuții oficiale

Gheorghe Sucaciu a publicat un mesaj pe pagina sa de Facebook, luni, în care spune că din filmare nu reiese nimic din afirmațiile lui Emanuel Ungureanu și că, „mai mult, domnul deputat a părăsit clădirea spitalului teafăr și nevătămat” și îl invită la o întâlnire oficială pentru a purta discuții. 

În același mesaj, primarul recunoaște că sunt probleme în spitalul din Făgăraș și precizează că „încet, dar sigur, le vom rezolva pe toate, de la atitudinea, poate, uneori nepotrivită a unor cadre medicale și până la aparatura medicală performantă”.

Redăm integral mesajul publicat de edil pe rețelele de socializare:

„În cursul zile de vineri, 9.08.2019, domnul deputat Emanuel Ungureanu a vizitat Spitalul Municipal Făgăraș. Nu a fost o vizită anunțată, nu s-a legitimat la intrarea în spital, a urcat direct la etajul al treilea filmând în interiorul Secției Interne.

Totul s-a întâmplat în afara orelor de vizită în spital, program care este afișat pe fiecare ușă de acces în secții. Șeful Secției, dr. Ioan Tiseanu, a fost anunțat de către colegi că un vizitator filmează secția unității sanitare. Cum era normal, medicul i-a adus la cunoștință domnului deputat că, în incinta secției, nu pot intra oricând vizitatori, indiferent ce rang poartă, așa că domnul deputat a fost invitat să părăsească secția și să revină, eventual, cu cineva din conducerea spitalului.

Deranjat că este tratat ca orice muritor de rând, domnul deputat, a filmat convorbirea cu dr. Tiseanu și a distribuit-o pe Facebook . Filmarea a fost însoțită de un text prin care domnul deputat afirmă că medicul și agenții de pază au încercat să-l sechestreze. Cu toate acestea din filmare nu reise nimic din afirmațiile dumnealui, mai mult, domnul deputat a părăsit clădirea spitalului teafăr și nevătămat, iar pe această cale, îl întreb pe domnul Emanuel Ungureanu dacă a sesizat vreo instituție ( Poliție, Procuratură) pentru tentativa de sechestrare… În plus, exprimarea din textul postat pe rețeaua de socializare lasă de dorit, mai ales fiind vorba de un ales al poporului.

În urma acestei postări, l-am invitat pe domnul deputat Emanuel Ungureanu la Primăria Făgăraș pentru a purta o discuție cu dumnealui, discutie filmată și transmisă în direct pe rețeaua de socializare, întrucât nu îmi doresc ca numele Făgărașului, al spitalului sau al cadrelor medicale să ajungă într-o pagină neagră.

Recunosc, există încă probleme în Spitalul Municipal Făgăraș. Încet, dar sigur le vom rezolva pe toate, de la atitudinea, poate, uneori nepotrivită a unor cadre medicale și până la aparatura medicală performantă”.

Emanuel Ungureanu a precizat, vineri, că va reveni cu imagini „din acest spital mizer, patronat de un primar cu apucături de baron medieval”.

Liviu Ardelean


Apreciază
Distribuie