Deratizare şi dezinsecţie, timp de patru zile, în Făgăraş

Primăria Făgăraş anunţă că, în perioada 30 mai – 2 iunie 2017, în municipiu vor fi efectuate mai multe lucrări de deratizare şi dezinsecţie. Acestea vor fi efectuate de angajaţii societăţii Metropolis Pest S.R.L. București.

Astfel, în 30 – 31 mai 2017, domeniul public al municipiului va fi deratizat cu:

– Rodex Pasta Bait, cu substanța activă bromodialone;

– Vertox Momeala Peleti, cu substanțele active brodifacoum şi denatonium benzoate

Proprietarii de animale de pe raza municipiului Făgăraș sunt rugaţi să supravegheze şi să protejeze animalele; dacă acestea înghit accidental substanţe raticide, antidotul este vitamina K1.

De asemenea, în 1 – 2 iunie 2017, societatea va efectua servicii de dezinsecție cu:

– K-OTHRINE Profi EC 250, substanțele active – deltametrin şi piperonilbutoxid (pentru spatiile exterioare, timp de actiune pana la 60 de zile);

Firma servicii renovare
Moveos
JTTI
Monumente funerare
Demgy
Agromar
curatare tapiterie

– K-OTHRINE WG 250, substanţa activă fiind deltametrin (pentru spatiile interioare, timp de acțiune până la 84 de zile).

Dezinsecţia va fi efectuată cu aparate de tip atomizor, generatoare de ceață rece dotate cu sistem ULV și aparate generatoare de ceață caldă.

Apicultorii de pe raza municipiului Făgăraş sunt rugaţi să protejeze albinele pentru a evita orice neplăcere.

Substanţele folosite pentru deratizare şi dezinsecţie se regăsesc în Registrul Naţional al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar umană de către Ministerul Sănătății şi fac parte din grupa III de toxicitate.

Autorităţile spun că deratizarea şi dezinsecţia trebuie efectuate în mod unitar, la nivelul întregii localităţi, atât pe domeniul public cât şi pe cel privat, pentru a obţine rezultate cât mai bune. De aceea, făgărăşenii, asociaţiile de locatari/proprietari, precum şi agenţii economici sau instituțiile publice sunt rugaţi să efectueze deratizarea pe proprietăţi, în clădiri şi în subsolul blocurilor concomitent cu acțiunea municipalității.

În cazul în care condiţiile meteorologice vor împiedica desfășurarea acțiunilor pe domeniul public, deratizarea şi dezinsecţia vor fi reprogramate.


Apreciază
Distribuie