Descoperă sufletul Transilvaniei!

Biserica fortificată din Viscri

Biserica fortificată din Viscri

Sezonul de vizitare a bisericilor fortificate din Transilvania se va deschide oficial în 20 aprilie, în prima zi de Paşte, şi se va închide la finalul lunii octombrie, peste o sută de evenimente culturale fiind programate în lăcaşele de cult în acest interval.

În acest an continuă programul «Descoperă sufletul Transilvaniei», destinat turiştilor din România şi din străinătate. Scopul proiectului turistic este promovarea bisericilor fortificate.

Potrivit oficialilor Bisericii Evanghelice, în sezonul turistic 2013 s-au înregistrat aproximativ 250.000 de vizitatori în cele circa două sute de biserici fortificate, biserici şi biserici medievale săseşti din Transilvania.

Proaspat Alb
Cabinet ORL
JTTI
Demgy
Fantanita Craiesei
Amanet King Onix
Florian Shaorma

Cei mai mulţi turişti au vizitat Biserica Neagră din Braşov, Biserica din Deal din Sighişoara, precum şi bisericile fortificate din Prejmer, Hărman, Viscri şi Biertan.

În noul sezon turistic, care se va închide în 31 octombrie, oficialii Bisericii se aşteaptă la o creştere cu cinci la sută a numărului de turişti care vor dori să viziteze aceste obiective.


Apreciază
Distribuie