Destine individuale şi colective în comunism

Lucrările prezentate la Simpozionul Internaţional organizat în 2010 la Sâmbăta de Sus de Fundaţia Culturală „Negru Vodă” au fost adunate într-o carte. Astfel a văzut lumina tiparului volumul „Destine individuale şi colective în comunism”, numit astfel după numele ediţiei respective a simpozionului.

Cartea a apărut la editura Polirom, fiind coordonată de Cosmin Budeancă şi prof. Florentin Olteanu. În 2005 s-a luat pentru prima dată decizia de a se organiza la Sâmbăta de Sus un simpozion internaţional, care să reprezinte o platformă a dialogului şi dezbaterii între cercetătorii români şi străini interesaţi de istoria comunismului.

Prima ediţie a simpozionului s-a desfăşurat în martie 2006, explică prof. Olteanu. În acelaşi an, lucrările prezentate în cadrul simpozionului au fost publicate în două volume la Editura Argonaut din Cluj-Napoca. Apoi în fiecare an s-a procedat la fel, publicându-se materialele prezentate la simpozioane.

Demgy
Agromar
Mobila SH
PSD - alegeri locale 2024
Amanet King Onix
JTTI
Monumente funerare

Ultimul volum conţine lucrările simpozonului din 2010, dar spre deosebire de ediţiile trecute a fost publicat nu la un an, ci la trei ani distanţă de momentul prezentării lor.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie