DIICOT face percheziţii în Făgăraş

Procurorii DIICOT Braşov desfăşoară astăzi, 7 august, peste 30 de percheziţii la domiciliile unor persoane, suspectate de şantaj, trafic de droguri, trafic de persoane şi prostituţie. Se pare că o grupare din Făgăraş, sprijinită de doi interlopi din Zărneşti, traficau tinere, inclusiv minore, atât în Făgăraş, cât şi peste hotare, respectiv în Germania şi Elveţia, pentru practicarea prostituţiei. Anchetatorii ar fi identificat deja 30 de fete exploatate.

Există suspiciunea că, în intervalul 2010 – 2013, s-au constituit grupări infracţionale, iar liderii acestora au reuşit să creeze în comunitatea locală o stare de temere şi nelinişte socială.

„Atât liderii cât şi aderenţii grupărilor infracţionale erau cunoscuţi ca având manifestări extrem de violente”, se arată într-un comunicat transmis presei de către Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

„Jandarmii făgărăşeni nu participă la aceste acţiuni, noi nu am fost informaţi cu privire la descinderile care au loc chiar acum la Făgăraş şi în alte oraşe din Judeţul Braşov”, spune lt. col. Adrian Şerban, comandatul efectivului de Jandarmi din Făgăraş.

 

Droguri – modalitatea de achiziţie

Membrii grupării infracţionale au fost monitorizaţi de oamenii legii în intervalul martie – iulie 2013. Din rechizitoriul monitorizărilor a reieşit faptul că o parte a grupării s-a ocupat de introducerea pe teritoriul României a unor cantităţi de substanţe stupefiante, distribuite, ulterior, unor clienţi de pe raza mai multor judeţe. Drogurile au fost achiziţionate de suspecţi în principal din Italia şi introduse în ţară fie de către aceştia, cu autoturismele ce le aparţineau sau autocarele societăţilor ce efectuează transport internaţional, fie de membrii familiilor lor sau ale altor persoane aflate în acelaşi anturaj. Pe teritoriul Italiei ar fi beneficiat de sprijinul altor persoane care înlesneau achiziţionarea drogurilor.

Florian Shaorma
Agromar
Monumente funerare
Mobila SH
JTTI
PSD - alegeri locale 2024
Reno Depo
Amanet King Onix

 

Trafic de persoane şi prostituţie

Pe linia traficului de persoane, din probele administrate până la această dată, rezultă că membrii grupării, personal sau prin intermediul altor persoane în curs de identificare, au racolat persoane de sex feminin, unele dintre ele minore, pe care le-au determinat prin diverse mijloace (inducere în eroare, ameninţare şi violenţă) să se prostitueze în folosul lor,atât pe teritoriul României – municipiul Făgăraş, cât şi în străinătate, respectiv Elveţia, Germania şi Italia.

Se pare că unii dintre indivizi îşi atrăgeau clienţii prin reţelele de socializare, în special Facebook şi Twitter.

Vom reveni cu amănunte.


Apreciază
Distribuie