Din 8 februarie se redeschid școlile. Copiii vor merge sau nu la școală în funcție de rata de infectare din localitate

Președintele României a anunțat joi, 15 ianuarie că,  odată cu semestrul al doilea din acest an școlar, majoritatea instituțiilor de învățământ se vor deschide.

Din 8 februarie, dacă evoluția pandemiei se menține ca în ultimele săptămâni, școlile se vor redeschide și elevii se vor întoarce în clase.

Sistemul cu trei scenarii, în funcție de contextul epidemiologic din fiecare localitate, va fi pus din nou în aplicare.

Astfel, în scenariul verde, toți elevii merg la școală; în scenariul galben se deschid grădinițele iar în sălile de clasă din școli se vor afla doar elevii din clasele I-IV, VIII și XII/XIII, restul rămân în on-line.

Dacă o localitate este în scenariul roșu, adică rata de infectare este peste 3, rămân deschise doar grădinițele și clasele primare.

TMF Copy Center
Saga Victoria - bucatar
Monumente funerare

Dacă rata ajunge peste 6, localitatea intră în carantină și învățământul trece cu totul în on-line.

Este foarte important de știut că toate aceste lucruri vor deveni realitate în măsura în care situația pandemică nu se înrăutățește grav. Trebuie să respectăm restricțiile. Și apropo de restricții, se schimbă evaluarea pentru școli, însă toate celelalte măsuri rămân în vigoare. Nu se schimbă nimic altceva decât evaluarea pentru școli.

În data de 2 februarie, înainte să înceapă școala, vom face tot împreună o reevaluare a situației pandemice și decizia finală – repet, decizia finală – va fi luată pe 2 februarie”, a mai spus Iohannis.


Apreciază
Distribuie